DELL reîmprospătează toată gama de PC-uri de gaming Alienware

15.06.2016
DELL reîmprospătează toată gama de PC-uri de gaming Alienware

Alienware, brandul de gaming al companiei DELL, a lansat noile sale computere pentru anul 2016. Acestea vin în diverse dimensiuni şi cu diverse configuraţii, toate fiind destinate celor care nu doresc să îşi construiască propriul PC de la zero. Desigur, preţurile Alienware nu sunt tocmai accesibile gamerului de rând, însă la pachet cu hardware de top vin şi carcasele proprietare inspirate din filmele SF, care nu se găsesc de cumpărat separat.

Alienware Aurora

Aurora este PC-ul de gaming pe care majoritatea îl aleg pentru performanţă de top, însă fără exagerări inutile. Acesta poate fi configurat cu una sau două plăci grafice (chiar şi GTX 1080), cât şi cu cele mai puternice componente disponibile la ora actuală. Alienware oferă posibilitatea de a configura această variantă cu Intel Core i7 Extreme Edition, până la 64 GB DDR4 RAM, SSD M.2 de 1 TB şi două HDD-uri în RAID cu capacitate totală de 2 TB. Există de asemenea posibilitatea de a include răcire cu lichid, însă preţul creşte cu fiecare opţiune în plus. Preţul de început pentru Aurora este de 800 de dolari, însă în funcţie de opţiuni poate ajunge la câteva mii.

Alienware Area-51

Desigur, Area-51 este modelul de top, dedicat doar celor mai pretenţioşi gameri, care nu se gândesc la costurile unui astfel de sistem. Opţiunile de configurare sunt similare cu cele de pe Aurora, însă Area-51 vine într-o carcasă mult mai încăpătoare, care poate găzdui până la trei plăci grafice GTX 1080. Nu este clar însă cum va oferi Alienware suport pentru Three-way SLi, întrucât NVIDIA oferă driveri dedicaţi doar pentru cei care cer aşa ceva. Varianta standard a lui Area-51 porneşte de la 1.700 de dolari, în timp ce versiunea de top costă 5.000 de dolari. Opţiunile extra precum mai multe plăci grafice şi peste 32 GB RAM costă în plus, deci preţul acestui PC poate depăşi lejer costul unei maşini decente la mâna a doua.

Alienware Alpha R2

Varianta desktop de buget a PC-urilor de gaming de la Alienware, Alpha, a primit prima sa revizie. Aceasta se numeşte Alpha R2 şi încearcă să rezolve câteva dintre problemele primei generaţii. Noul computer vine într-o carcasă mai mică decât cea a unei console de jocuri precum Xbox One, însă este construită în jurul platformei Intel Skylake, vine cu NVIDIA GTX 960 sau GPU AMD R9 M470X, şi poate fi configurat cu maximum 16 GB memorie RAM şi cu un SSD M.2. Versiunea de bază de 500 de dolari integrează Intel Core i3, 4 GB memorie RAM şi placă video NVIDIA, în timp ce modelul de top este bazzat pe Intel Core i7, este echipat cu 8 GB RAM şi GTX 960. Avantajul lui Alpha R2 este că poate fi conectat la un Alienware Graphics Amplifier, un dispozitiv care poate găzdui orice placă grafică externă.

Alienware 13 OLED

Nu în ultimul rând, Alienware a lansat noul laptop Alienware 13 OLED. După cum sugerează şi numele, acesta vine cu un display OLED QHD (2560 x 1440 pixlei) cu timp re răspuns de 1ms, este construit din fibră de carbon, aluminiu şi cupru şi poate fi configurat cu Intel Core i7-6500U, GPU NVIDIA GTX 960M şi SSD M.2 de maximum 512 GB. Acesta porneşte de la preţul de 1.300 de dolari.

Toate aceste computere sunt disponibile acum pentru comandă pe site-ul Alienware şi vor ajunge şi în magazinele partenere în viitorul apropiat.

Citeşte şi Alienware 15 şi 17: laptop-uri de gaming mai subţiri şi mai puternice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult