DxOmark dezvăluie punctajul acordat camerei de pe iPhone SE

30.06.2020
DxOmark dezvăluie punctajul acordat camerei de pe iPhone SE

Organizația DxOMark a testat camera de pe iPhone SE (2020), iar rezultatul este cel așteptat. Smartphone-ul cu preț accesibil de la Apple se alătură unui număr tot mai mare de telefoane mid-range cu camere foarte bune. Din această categorie mai fac parte Pixel 3a sau Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Camera de pe iPhone SE este identică cu cea de pe iPhone XR. Are un senzor de 12 MP (apertură f/1.8) cu stabilizare optică și zoom digital 5x. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 7 MP (f/2.2).

Punctajul general acordat de DxOmark este 101, la egalitate cu Google Pixel 3a și iPhone XR, dar peste cel obținut de modele mai scumpe, precum LG G8, Samsung Galaxy S9+ sau iPhone X.

Foto: DxOMark

Apple iPhone SE este un smartphone foarte atractiv

Imaginile realizate cu iPhone SE au contrast bun, culori bogate, bine echilibrate și calitate ridicată, atât afară cât și la interior. Autofocusul este rapid și consistent, potrivit organizației. În mod portret, rezultatele sunt inconsistente, cu ambele camere. Smartphone-ul nu excelează nici la fotografia pe timp de noapte, acolo unde rivalul Pixel 3a se descurcă excelent. Dispozitivul nici măcar nu dispune de un mod dedicat de tip „night shot”.

Pe partea video, smartphone-ul a obținut un scor foarte bun, de 98 de puncte (cel mai bun smartphone din categorie, Huawei P40 Pro, are scor 105), iar pentru camera de selfie-uri punctajul este neimpresionant, respectiv 84 (la fel ca cel obținut de Huawei Mate 30 Pro 5G).

Pe lângă camera bună, iPhone SE oferă și caracteristici specifice vârfurilor de gamă: încărcare wireless și rezistență la apă și praf. Din păcate, smartphone-ul dispune de ecran LCD, cu consum mai mare de energie, iar designul este unul vechi de câțiva ani.

În România, magazinele online oferă smartphone-ul Apple, în varianta cu capacitate de stocare internă de 64 GB, la prețul de aproximativ 2.400 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News