Elon Musk promite internet WiFi rapid și ieftin, pentru pasagerii avioanelor de linie

17.10.2021
Elon Musk promite internet WiFi rapid și ieftin, pentru pasagerii avioanelor de linie
foto: boeing

Dezvoltată pentru a oferi acces la internet de mare viteză de aproape oriunde în lume, rețeaua Starlink va avea printre clienți și marile companii aeriene specializate în zboruri cu pasageri.

Potrivit lui Elon Musk, curând vom putea experimenta în timpul zborurilor cu avionul internet WiFi la viteze de până la 500 Mbits/sec și latențe extrem de mici, de exemplu, folosind telefonul mobil pentru streaming video sau jocuri online. Musk confirmă și că SpaceX discută deja cu reprezentanți ai companiilor aeriene despre implementarea serviciului de internet prin satelit la bordul avioanelor de linie.


Pentru acest scop, SpaceX va furniza o versiune a echipamentului de conectare Starlink adaptată pentru instalare la bordul avioanelor.

Ideea din spatele Starlink este să ofere internet în special în zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali, fie că vorbim despre conexiuni pe fir sau prin antene telecom. Potrivit estimărilor furnizate pe site-ul oficial, rețeaua Starlink va fi disponibilă clienților din România începând cu anul viitor.

Raportat la costul exorbitant al serviciilor tradiționale de internet prin satelit, oferta Starlink pare un adevărat miracol, fiind doar o chestiune de timp până ce rețeaua lui Elon Musk își va găsi primii clienți din rândul companiilor aeriene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult