eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

25.03.2013
eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

eMashines MiiPC este un mini-PC numai bun pentru dormitorul copiilor.

Acesta poate fi folosit pentru navigare pe internet, vizionarea de filmuleţe şi jocuri, dar şi activităţi serioase cum sunt temele pentru şcoală.

eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

Pentru a se încadra bugetul propus, de numai 99 dolari, cei de la eMachines au realizat sistemul MiiPC folosind hardware împrumutat din sfera tabletelor. Mai exact, avem de-a face cu un dispozitiv pe care rulează sistemul de operare Android 4.2, într-o versiune optimizată pentru ecrane mari şi control folosind mouse şi tastatură.

eMashines MiiPC - interfaţa Android optimizată pentru mouse şi tastatură

În carcasa de forma unui cub cu latura de aproximativ 10 cm se ascunde o configuraţie cu procesor dual-core la 1.2 GHz, asistată de 1 GB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare intern, care poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie.

eMashines MiiPC - opţiunile de conectivitate

Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi, iar suportul Bluetooth 4.0 permite conectarea wireless a unui set de tastatură şi mouse. Ecranul ales pentru vizionare poate fi televizorul din cameră, sau orice monitor Full HD prevăzut cu interfaţă HDMI.

eMashines MiiPC - aplicaţia de control parental

eMashines MiiPC suportă configurarea mai multor conturi de utilizator, câte unul pentru fiecare membru al familiei. Suplimentar, producătorul oferă şi o aplicaţie compatibilă cu telefoane Android şi iOS, prin care părinţii pot verifica în orice moment activităţile desfăşurate de cei mici, cu posibilitatea de a bloca accesarea anumitor website-uri sau aplicaţii.

Înainte de a fi pus în practică, proiectul MiiPC va trece mai întâi printr-o campanie ce are ca scop strângerea de fonduri în valoare de 50.000 dolari, rezultate în urma pre-comenzilor primite din partea cumpărătorilor interesaţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video