Facebook introduce un „feed” cronologic și redenumește News Feed-ul în „Home”, cu recomandări în stil TikTok

22.07.2022
Facebook introduce un „feed” cronologic și redenumește News Feed-ul în „Home”, cu recomandări în stil TikTok

Algoritmul Facebook a intrat în atenția publicului după scandalul Cambridge Analytica la fiecare noi alegeri, acesta fiind acuzat de influențarea deciziilor la vot ale utilizatorilor platformei. Mulți dintre cei care folosesc Facebook au cerut de-a lungul timpului posibilitatea de a vedea un flux cronologic de conținut de la prietenii din listă, iar acum rețeaua oferă chiar asta, sub forma unui nou buton în aplicația de mobil numit „Feeds”. Acesta afișează cele mai noi postări ale prietenilor și grupurilor din care faci parte, în ordine invers cronologică.

Postările prietenilor, paginilor și grupurilor de Facebook vor apărea în tab-ul Feeds

Cei care erau dispuși să sape prin setările Facebook puteau aduce un flux cronologic și în News Feed-ul standard, numit „Most Recent”, însă acesta nu era de obicei păstrat la ieșirea din aplicație, fiind necesară accesarea lui de fiecare dată. Facebook permite acum însă să accesezi un flux cronologic direct din bara de jos a aplicației, prin butonul Feeds.

Conform anunțului oficial, făcut chiar de CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, conținutul pe care îl vei primi prin intermediul Feeds este compus strict din ceea ce au publicat prietenii din listă, paginile urmărite și membri ai grupurilor din care faci parte. Astfel, postările de tipul „Suggested for You”, care au început să apară în ultimii câțiva ani pe baza intereselor pe care Facebook crede că le ai, nu vor mai fi vizibile aici.

News Feed-ul clasic va fi redenumit cu această ocazie în „Home”, locul unde Facebook îți livrează conținut pe baza unui algoritm nou, care va integra inclusiv sugestii pentru Reels și Stories, care erau în general afișate doar în partea de sus a meniului principal. Cumva, meniul principal „Home” devine o sursă pentru a „descoperi” noi creatori de conținut sau conținut care este popular pe rețeaua de socializare, bazat pe preferințele tale, iar Feeds este locul unde vei vedea lucrurile care te-ar putea interesa de la persoane sau pagini pe care alegi să le urmărești.

Desigur, o parte din postările prietenilor ar putea apărea de asemenea în tab-ul Home, în funcție de cât de relevante le consideră algoritmul pentru fiecare utilizator în parte. De asemenea, tab-ul Feeds nu va fi complet lipsit de reclame, chiar dacă nu va sugera conținut așa cum o făcea vechiul News Feed.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News