Fujifilm a lansat o aplicație care transformă mai multe modele de camere în webcam-uri

27.05.2020
Fujifilm a lansat o aplicație care transformă mai multe modele de camere în webcam-uri

Fujifilm a lansat o aplicație care transformă unele modele de camere din portofoliul său în webcam-uri.

Software-ul se numește Fujifilm X Webcam și permite conectarea camerei la PC prin intermediul unui port USB. Canon a lansat de asemenea o aplicație de acest fel.

Aplicația este binevenită, deoarece cererea pentru camere web a crescut masiv în timpul pandemiei, iar modelele de la producătorii respectați, precum Logitech sau Razer, sunt greu de găsit și scumpe.

X Webcam este compatibilă cu modelele de camere din seriile GFX și X. Acesta sunt: GFX100, GFX 50S, GFX 50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 și X-T4.

Aplicația este disponibilă doar pentru computerele cu sistem de operare Windows. Compania a publicat și un tutorial video pentru ea.

Criză de webcam-uri externe

Potrivit NDP Group, în primele trei săptămâni din martie vânzările de camere web au crescut cu 179%, comparativ cu perioada similară din 2019, doar în SUA. Creșterea este impresionantă pentru un dispozitiv care înainte de pandemie era considerat de nișă și chiar pe cale de dispariție.

Însă pe măsură ce milioane de oameni au început să lucreze de acasă și să participe la videoconferințe, foarte mulți au avut nevoie de webcam-uri pentru desktopuri, iar alții au fost nemulțumiți de calitatea mediocră oferită de camerele de pe laptopuri sau tablete.

Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

Cum transformi un iPhone sau iPad într-un webcam wireless pe gratis

Cum transformi un smartphone cu Android în webcam pentru PC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News