Galaxy S21 ar putea primi Android 12 mai devreme. Samsung anunță încheierea campaniei de testare Beta

30.10.2021
Galaxy S21 ar putea primi Android 12 mai devreme. Samsung anunță încheierea campaniei de testare Beta

Samsung anunță încheierea etapei de testare beta pentru actualizarea Android 12 destinată seriei de telefoane Galaxy S21.

Deși programul de testare beta a noii interfeței One UI 4 a început mai târziu decât era anticipat, rezultatele nu au încetat să apară, Samsung anunțând finalizarea etapei de testare pentru telefoanele din actuala gamă flagship. De ajutor au fost și utilizatorii care s-au alăturat în număr mare campaniei de testare Beta, producătorul sud-coreean concluzionând rapid că nu este nevoie de și mai mulți participanți, rămânând doar să pregătească actualizarea oficială de firmware.

Samsung Android 12

Acționând cu prudență, Samsung nu a înaintat o dată exactă pentru lansarea versiunii stabile One UI 4 (bazată pe Android 12), confirmând doar intențiile pentru distribuirea la scară largă cel târziu în luna decembrie. Cert este că primul val de lansare va cuprinde doar telefoane din gama flagship: versiunile Galaxy S21, urmate de Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3.

Este posibil ca și posesorii Galaxy Note 20 și Galaxy S20 să primească actualizare la Android 12 înainte de finalul acestui an, însă pentru posesorii modelului FE, sau ai altor produse din gama mid-range, șansele scad considerabil.

Între timp, Samsung a distribuit două clipuri video care detaliază îmbunătățirile aduse de noua versiune One UI.


Deloc surprinzător, Samsung preia stilul de interfață Android 12, adaptând tematica de culoare și designul widget-urilor. Suplimentar, noua versiune de firmware pune mai mult accent pe confidențialitate, declanșând alerte de notificare ori de câte ori o aplicație accesează funcțiile camerei foto, microfonul sau coordonatele de localizare, întrebând utilizatorii dacă vor să permită accesul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult