Gigabyte dezvăluie primul SSD cu interfaţă PCIe 4.0, capabil să atingă viteze de 5000 MB/s la citirea datelor

31.05.2019
Gigabyte dezvăluie primul SSD cu interfaţă PCIe 4.0, capabil să atingă viteze de 5000 MB/s la citirea datelor

Profitând de faptul că noua generaţie de procesoare Zen 2 se lansează peste numai o lună, împreună cu un chipset care aduce standardul de comunicaţie PCIe 4.0 plăcile de bază cu socket AM4, mai mulţi furnizori hardware concurează deja pentru atenţia publicului anunţând dispozitive care beneficiază din plin de avantajele unei interfeţe PCI Express mai rapide.

Primul anunţ a venit de la Corsair, care a prezentat SSD-ul MP600 NVMe ca pe o exclusivitate adresată viitorilor cumpărători de PC-uri echipate cu procesoare Ryzen 3000 şi plăci de bază AM4 cu chipset AMD X570. Seria MP600 de la Corsair foloseşte chip-uri 3D NAND de tip TLC (triple-level-cell) şi un controller Phison PS5016-E16 pentru obţinerea unor viteze teoretice de 4950 MB/sec la citirea datelor, respectiv 4250 MB/s la operaţiile de scriere.

Anunţat cu doar patru zile mai târziu, AORUS NVMe Gen4 SSD este un produs foarte asemănător, echipat cu acelaşi controller Phison şi chip-uri 3D NAND TLC din gama Toshiba BiCS4. Compatibil cu interfaţa NVMe 1.3 (PCI-Express 4.0 X4), dispozitivul promite viteze de 5000 MB/sec la citire şi 4400 MB/s la scrierea datelor.

SSD-ul cu o capacităţi de 1TB şi 2TB dispune de 2GB memorie DDR4 pentru optimizarea performanţelor şi vine echipat cu un radiator din cupru, necesar pentru ţinerea sub control a temperaturilor în perioadele de utilizare intensivă.

AORUS NVMe Gen4 SSD beneficiază de garanţie 5 ani. Din păcate, preţul de lansare nu a fost comunicat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult