AMD prezintă noua serie de procesoare Ryzen 3000, cu până la 12 nuclee şi preţuri între 199 şi 499 dolari

27.05.2019
AMD prezintă noua serie de procesoare Ryzen 3000, cu până la 12 nuclee şi preţuri între 199 şi 499 dolari

AMD a prezentat la Computex primele modele de procesoare din noua serie Ryzen 3000, cu preţuri începând de la 199 dolari şi compatibile cu actuala generaţie de plăci de bază pentru Socket AM4.

Realizate folosind procesul de fabricaţie pe 7 nm dezvoltat de TMSC şi nucleul Zen 2 ‘Matisse’, acestea sunt împărţite în trei categorii: Ryzen 5 pentru segmentul entry level, Ryzen 7 pentru PC-uri de nivel mediu şi Ryzen 9 pentru sisteme workstation şi PC-uri de gaming din gama de top.

Toate cele cinci modele de procesoare suportă standardul de comunicaţie PCIe 4.0 şi sunt recomandate pentru achiziţionare împreună cu o placă de bază AM4 din noua serie cu chipset X570, optimizate pentru a pune în valoare întregul potenţial de performanţă disponibil în modurile Boost/XFR.

Alegând să-şi fidelizeze actuala bază de utilizatori, AMD lasă deschisă calea upgrade-ului de la un procesor Ryzen din generaţia anterioară, compatibilitatea cu plăcile de bază existente putând fi asigurată cu un simplu update de BIOS.

Urmând anunţului oficial, noua serie de procesoare Ryzen 3000 va putea fi comandată începând cu data de 7 iulie. Între timp, zvonuri circulate din surse apropiate companiei vorbesc şi despre existenţa unui model de procesor cu 16 nuclee pentru platforma AM4, care ar urma să concureze procesoare Intel din gama high end. Din păcate, specificaţiile celui din urmă şi data de lansare nu sunt cunoscute, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult