Gmail face pași mari în combaterea emailurilor de tip spam

Gmail face pași mari în combaterea emailurilor de tip spam

Google combate emailurile de tip spam prin integrarea unor noi măsuri de protecție a căsuței de e-mail. Într-un nou update, Google a anunțat noi cerințe pentru cei care trimit e-mailuri în masă via Gmail.

Începând cu februarie 2024, cei care vor dori să trimită mai mult de 5.000 de mesaje la adrese Gmail într-o singură zi vor trebui să se asigure de câteva lucruri extra:

  • expeditorul va trebui să autentifice e-mailul pe Gmail, eliminând portițele exploatate de obicei de atacatorii care vizează utilizatorii de e-mail. Doar această simplă cerință obligatorie s-a tradus până acum într-o scădere de 75% a spamului
  • autentificarea va include respectarea celor mai bune practici recomandate de Google, cum ar fi utilizarea autentificării DKIM sau SPF pentru domeniul de e-mail
  • expeditorilor de mesaje în masă li se va cere să configureze o opțiune de dezabonare cu un singur click pentru destinatari
  • Google va începe să aplice un „prag clar de spam”, gigantul californian declarând-o o premieră în industrie

Cea mai bună veste este că de noile măsuri anti-spam nu vor beneficia doar utilizatorii de Gmail, ci și de Yahoo. Google spune că a apelat la Yahoo pentru a implementa aceleași modificări la începutul anului viitor.

Schimbările sunt, desigur, binevenite. Prea multe persoane, în special vârstnici, au fost păcăliți să plătească mii de dolari după ce au răspuns cerințelor primite pe e-mail de la vreun așa-zis prinț sud-african. Lupta împotriva spamului continuă și, chiar dacă e un ajutor din partea marilor companii ca Google și Yahoo e binevenit, cel mai probabil abuzatorii se vor adapta și ei la rândul lor.

Ideal ar fi însă să vedem o posibilă integrare A.I. din partea lui Google care să trieze automat tot ce înseamnă spam pe Gmail, dar probabil mai avem de așteptat pentru asta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News