Google adaugă noi opțiuni pentru tastatura Gboard

14.05.2021
Google adaugă noi opțiuni pentru tastatura Gboard

Gboard este în prezent cea mai populară alegere de tastatură pe Android, iar Google dorește să păstreze acest avantaj adăugând constant funcții noi și interesante.

Spre exemplu, în afară de text, curând vei putea adăuga și capturi de ecran direct în clipboard-ul tastaturii , pe care să le inserezi apoi în aplicația cu care lucrezi. Descoperită în măruntaiele aplicație, funcționalitatea se află deocamdată la faza de testare și este accesibilă doar dacă instalezi versiunea Beta.

Spre deosebire de implementările tradiționale ale funcției clipboard, item-urile salvate pentru folosirea cu Gboard apar sub formă de cartonașe, aplicația permițând păstrarea mai multor elemente în clipboard.

Noua opțiune pentru capturi de ecran presupune acordarea unor permisiuni suplimentare, tastatura Gboard urmând să acceseze spațiul de stocare pentru salvarea capturilor de ecran.

Google a lansat aplicația Gboard pentru tastatură virtuală în anul 2016, acesta crescând rapid în popularitate. În mod ironic, aplicația a debutat mai întâi pe platforma rivală iOS, Google stabilindu-și prioritățile pe baza potențialului pentru profit. Abia în decembrie, șapte luni mai târziu, aplicația a debutat și în versiune pentru Android.

Alegere implicită pe telefoanele Pixel, tastatura Gboard este instalată cu prioritate și de restul utilizatorilor de Android, contorizând între timp peste un miliard de descărcări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult