Google Chrome va avea opțiune Follow pentru abonarea prin RSS la site-urile preferate

Autor: Aurelian Mihai 11.10.2021
Google Chrome va avea opțiune Follow pentru abonarea prin RSS la site-urile preferate

Google Chrome va permite utilizatorilor să se aboneze la conținutul site-urilor preferate fără a mai instala un client RSS dedicat, folosind opțiunea Follow adăugată în meniul principal al browserului web.

Așteptată mai întâi în versiune de testare, noua funcționalitate nu face decât să imite opțiunea Follow disponibilă deja în rețele de socializare precum Facebook, Instagram și Twitter, permițând utilizatorilor să se aboneze la conținutul paginilor/site-urilor de care sunt interesați.

Mai departe, articolele nou publicate de site-urile la care te-ai abonat vor apărea grupate într-o secțiune de conținut dedicată, similară tab-ului Discover. Link-urile acestora vor fi deschise în tab-uri separate.

Fiind bazată pe tehnologia RSS, noua secțiune de conținut va putea fi populată imediat de utilizatorii Chrome, prin abonarea la site-urile care suportă această facilitate. Vestea bună este că abonarea la conținut RSS nu poate fi inițiată în mod direct de site-urile pe care le vizitezi și nici forțată prin afișarea de mesaje care să solicite în mod insistent abonarea RSS. În schimb, cititorii trebuie să acceseze cu intenție meniul principal al aplicației, opțiunea pentru abonare RSS apărând la capătul listei.

Google Chrome RSS

Disponibil pentru testare cu versiunea Chrome Canary încă din luna mai 2021, suportul pentru feed-uri RSS devine oficial începând cu versiunea 94 a ediției Chrome pentru Android. Noua funcționalitate ar putea să nu apară imediat pentru toată lumea, însă poate fi activată de la secțiunea chrome://flags, setând parametrul Web Feed pe enabled, urmat de repornirea aplicației. Google plănuiește să adauge suportul pentru conținut RSS și în versiunile Chrome pentru Desktop, însă deocamdată nu oferă un calendare precis de lansare.

Tags: