Google Photos nu mai funcționează după actualizarea la iOS 16.3.1

14.02.2023
Google Photos nu mai funcționează după actualizarea la iOS 16.3.1

Grăbită pentru remedierea unor probleme de securitate, cea mai recentă actualizare iOS 16 pare că a stricat funcționalitatea mai multor aplicații și servicii Google, printre care și Google Photos.

Afectată de o vulnerabilitate deja exploatată în atacuri informatice, platforma Apple pare că a primit actualizarea iOS 16.3.1 puțin mai devreme decât bun ar fi fost cazul, noua versiune firmware ridicând probleme de compatibilitate cu anumite aplicații instalate pe dispozitive. Este vorba despre noile versiuni iOS 16.3.1, iPadOS 16.3.1 și watchOS 9.3.1, pentru telefoane, tablete și ceasuri. Cel puțin în cazul dispozitivelor iPhone și iPad, aplicația Google Photos nu mai funcționează deloc pe dispozitivele actualizate. Momentan, nici Apple și nici Google nu oferă o explicație oficială, sugerând că problema a apărut în mod neașteptat trebuie să aibă un remediu tot pe calea actualizărilor software.

Vestea și mai proastă este că actualizarea pare să strice și anumite funcții iOS native:

  • Setările iCloud pot să nu răspundă sau să se afișeze incorect dacă aplicațiile folosesc iCloud
  • Este posibil ca solicitările Siri pentru Find My să nu funcționeze

Pe lista scurtă a îmbunătățirilor confirmate avem doar ”optimizări pentru detectarea accidentelor pe modelele iPhone 14 și iPhone 14 Pro”.

Cel puțin deocamdată, Apple nu luat nici o decizie privind oprirea distribuirii acestei versiuni firmware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult