Apple a lansat iOS și iPadOS 16.3.1 pentru a repara mici bug-uri

14.02.2023
Apple a lansat iOS și iPadOS 16.3.1 pentru a repara mici bug-uri

Apple a lansat aseară trei actualizări de software pentru dispozitivele sale mobile. Este vorba despre noile versiuni iOS 16.3.1, iPadOS 16.3.1 și watchOS 9.3.1, pentru telefoane, tablete și ceasuri. Se pare că acesta este un update neprogramat, fiind realizat doar pentru a corecta vulnerabilități serioase de securitate, dar și mici bug-uri care vor îmbunătăți experiența de utilizare.

iOS 16.3.1 este un update minor, care rezolvă bug-uri de interfață

Unul dintre bug-urile cele mai grave era legat de setările iCloud de pe telefon, care puteau să se blocheze atunci când le accesai. Apoi, utilizatorii care foloseau Siri nu puteau accesa și funcția Find My în același timp iar funcția de detectare automată a accidentelor de pe noile modele iPhone 14 a fost mai bine optimizată pentru a nu fi activată din greșeală atunci când practici alte activități. Cei care s-au dat iarna aceasta pe schiuri sau în atracții din parcuri de distracție, au observat că iPhone-urile noi credeau că opririle bruște au fost cauzate de accidente rutiere.

În cazul Apple Watch, nu avem o listă de probleme rezolvate, însă este probabil vorba strict despre un update de securitate.

Iată lista de modificări din iOS 16.3.1

Această actualizare furnizează corectări importante de probleme și include actualizări de securitate pentru iPhone, inclusiv:

  • Configurările iCloud puteau să nu răspundă sau să fie afișate incorect dacă aplicațiile utilizau iCloud
  • Solicitările Siri pentru Găsire puteau să nu funcționeze
  • Optimizări ale funcționalității “Detectare accident” pe modelele iPhone 14 și iPhone 14 Pro

Nu actualizați dacă folosiți Google Photos pe iOS

Curios este însă faptul că acest update introduce un nou bug, pe care probabil că va trebui să îl rezolve Google, nu Apple. Aplicația Photos, folosită în continuare de mulți utilizatori de iOS pentru a-și salva fotografiile în cloud, nu mai poate fi pornită după update-ul iOS 16.3.1. Pur și simplu, aplicația refuză să pornească și se închide automat imediat ce este accesată. Astfel de probleme sunt de obicei întâlnite la trecerea de la o versiune majoră a unui sistem de operare la altul pentru aplicații care nu au făcut actualizare la noul SDK. Totuși, între iOS 16.3 și 16.3.1 nu au fost realizate astfel de schimbări.

Probabil că soluția este una simplă, iar Google se mișcă de obicei foarte rapid atunci când este vorba despre actualizări pentru aplicațiile sale de iOS. Dacă folosiți însă Google Photos zilnic pe iOS sau iPadOS, ar fi o idee bună să nu actualizați încă sistemul de operare al telefonului sau tabletei până când Google nu va lansa un update pentru Google Photos, care să rezolve această problemă.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult