HP Envy Rove 20, un hibrid între AIO şi o tabletă gigantică de 20″

23.05.2013
HP Envy Rove 20, un hibrid între AIO şi o tabletă gigantică de 20

Lansarea sistemului de operare Windows 8 a generat o invazie de PC-uri cu ecran tactil, de la micile tablete cu ecran de 10” la sistemele All in One cu ecrane de 20”. Unele dintre acestea au adoptat soluţii constructive ingenioase, altele doar au experimentat cu forme noi, iar nou lansatul HP Envy Rove 20 este unul dintre acestea din urmă.

HP nu este prima companie care a avut ideea de a fabrica un sistem All in One capabil să funcţioneze cu ajutorul unei baterii. Oferind un ecran tactil cu o diagonală de 20”, Envy Rove 20 include un stand care se pliază în carcasă şi o baterie care promite o autonomie de 4 ore, transformând astfel acest calculator într-o soluţie „portabilă” care poate fi aşezată oriunde în casă. Nu suntem însă prea siguri dacă putem folosi totuşi sintagma „portabil” pentru un sistem cu o greutate de 5,3 kilograme.

Dincolo de designul cu o utilitate discutabilă, HP Envy Rose 20 este un sistem interesant din punct de vedere hardware. Dincolo de ecranul IPS de 20” cu rezoluţie Full HD, acesta va oferi, atunci când va fi lansat, procesoare Intel din generaţia Haswell, stocare hibridă cu 1 TB de stocare HDD şi 8 GB SSD, conectivitate wireless 802.11ac şi compatibilitate WiDi.

Preţul sistemului HP va fi de aproximativ 1000 de dolari, acesta urmând să fie disponibil din iulie, după ce noua generaţie de procesoare Intel va fi disponibilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News