Huawei P30 Pro, un telefon cu superputeri

24.02.2021
Huawei P30 Pro, un telefon cu superputeri

Într-o perioadă în care smartphone-urile au devenit din ce în ce mai asemănătoare, Huawei a găsit o modalitate de a face ca Huawei P30 Pro să iasă în evidență: i-a dat superputeri. Capacitatea acestui telefon de a vedea în întuneric este neobișnuită, zoom-ul său optic este uimitor, iar rezistența sa este din altă lume.

Huawei P30 Pro se simte în multe feluri ca super-eroul lumii smartphone-urilor, dar toți supereroii își au punctele slabe. Prețul să fie kryptonita lui Huawei P30 Pro?

Iată pe larg ce trebuie să știi despre acest telefon.

Design

Huawei P30 Pro se simte foarte confortabil în mână, în ciuda sticlei alunecoase. Este puțin greu, dar nu prea mult.

Crestătura de pe P30 Pro este mică și discretă. În ceea ce privește crestăturile, este probabil cel mai bun compromis între formă și funcționalitate, deoarece nu se încurcă cu bara de notificare.

Dezavantajul? Notch-ul găzduiește doar o cameră selfie. Nu există deblocare facială bazată pe laser ca pe Mate 20 Pro și este păcat. În timp ce P30 Pro are o funcție de deblocare a feței bazată pe cameră, nu este la fel de bună ca sistemul laser.

În afară de camerele mari, designul este destul de simplist, cu culori strălucitoare și versiuni în culori gradient.

Display

Majoritatea telefoanelor high-end au acum ecrane OLED frumoase, iar Huawei P30 Pro nu face excepție. Densitatea pixelilor, luminozitatea și nivelurile de contrast sunt excelente. În mod implicit, culorile afișajului sunt setate la Vivid.

Performanță

Huawei P30 Pro funcționează admirabil. Este la fel de rapid și neted pe cât te-ai aștepta să fie un telefon de acest calibru.

Huawei P30 Pro are un sistem de fișiere proprietar care ajută la performanță.

Dacă vrei cu adevărat cele mai bune performanțe, poți activa Modul de performanță din setările bateriei, deși nu îl recomandăm. Nu se poate observa o îmbunătățire vizibilă la jocuri, dar există un impact asupra duratei de viață a bateriei. Dacă decizi că ai nevoie de el, nu uita să îl oprești după aceea.

Baterie

După excelenta cameră, bateria lui Huawei P30 Pro este cea mai bună caracteristică a acestui telefon. Poți obține între 8 și 9 ore de utilizare intensă, cu conectare la Wi-Fi, cu luminozitate automată și modul întunecat activat și modul Performanță dezactivat, vizionând mult YouTube și jucând jocuri.

Huawei P30 Pro durează chiar mai mult decât Mate 20 Pro, care are aceeași dimensiune a bateriei și aceleași specificații de bază.

Când Huawei P30 Pro rămâne în cele din urmă fără baterie, este foarte ușor să-l încarci. Încărcătorul din cutie este un model de 40W, care este mult mai rapid decât alte încărcătoare rapide. Poate încărca bateria P30 Pro până la 70% în doar 30 de minute. Este cu adevărat impresionant. Suportul pentru încărcarea wireless de 15 W este, de asemenea, excelent.

La fel ca Mate 20 Pro și Galaxy S10 Plus, Huawei P30 Pro poate încărca fără fir alte dispozitive. Această funcție de încărcare inversă fără fir este destinată gadgeturilor mici, cum ar fi căștile fără fir, ceasurile inteligente sau poate o periuță de dinți electrică.

Camera

Sunt șanse să alegi Huawei P30 Pro pentru camera sa și putem spune că aceasta este cea mai impresionantă la acest telefon.
Huawei P30 Pro are trei camere principale și un senzor Time-of-Flight (ToF) care măsoară distanța față de obiectele din câmpul vizual. Camera principală de 40MP este ceea ce vei folosi în majoritatea cazurilor. Deoarece folosește pixel binning, salvează imaginile la 10MP în mod implicit, dar poți comuta la rezoluția completă de 40MP. Pentru grupuri de oameni sau peisaje, poți trece la camera ultra-largă. Dacă trebuie să te apropii de subiect, comută la teleobiectiv.

Dacă totul sună descurajant, nu îți face griji, nu trebuie să fii profesionist în fotografie pentru a stăpâni camera Huawei P30 Pro. Este foarte simplu de utilizat odată ce i-ai învățat ciudățeniile.
În general, fotografiile făcute cu Huawei P30 Pro arată grozav, cu detalii clare, culori plăcute (fără a exagera), echilibru de alb precis și o gamă dinamică bună.

Capacitatea de zoom este impresionantă: acolo unde majoritatea telefoanelor acceptă doar zoom-ul digital, Huawei P30 Pro poate mări optic până la 5X și apoi poate comuta la zoom fără pierderi până la 10X. Dacă vrei cu adevărat să te apropii de subiect, zoom-ul digital ajunge la 50X.

Totodată, Huawei P30 Pro bate cu ușurință modul Night Sight al Pixel 3 XL, care a fost considerat pe scară largă cea mai bună soluție pentru fotografierea în lumină scăzută de până acum.

Ar trebui să cumperi Huawei P30 Pro?

Există două moduri mari în care smartphone-urile se pot îmbunătăți în mod substanțial, cel puțin până când apar pliabilele. Una este camera, cealaltă este bateria. Huawei P30 Pro le face pe ambele. Deci, ar trebui să cumperi Huawei P30 Pro? Dacă vrei cea mai bună cameră foto, cea mai bună durată de viață a bateriei sau pur și simplu un telefon inteligent, foarte bun, răspunsul este un da puternic.

P30 Pro are câteva neajunsuri, cum ar fi formatul propriu al cardului de memorie, lipsa unei mufe pentru căști și poate ecosistemul mai puțin stabil al Huawei. Dar ele pălesc în comparație cu punctele sale forte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult