HyperDrive4 RAM – harddisk-ul supersonic

19.12.2007
HyperDrive4 RAM – harddisk-ul supersonic

Dacă nu ştiaţi deja, harddisk-ul este una din cele mai lente componente din calculator. Magistralele de date dintre procesor, RAM şi alte componente ajung la viteze de câteva mii de MB/s, însă unul dintre cele mai rapide harddisk-uri, Western Digital Raptor cu 10.000 RPM, poate realiza transferuri susţinute cu mai puţin de 80 MB/s, iar în configuraţie RAID0 depăşesc 110 MB/s. Nu mai menţionăm timpii de acces mari ai unui harddisk cu platane care vor influenţa performanţa în timpul utilizării.

HyperDrive4 RAM

Soluţiile oferite de-a lungul timpului pentru a obţine viteze de transfer mai mari au inclus unităţi de stocare cu memorie RAM, conectate pe un slot PCI, precum şi configuraţii RAID cu harddisk-uri SSD pe interfaţă SATA. Cei de HyperOs Systems au recurs la o soluţie extremă: configuraţie RAID cu harddisk-uri cu memorie RAM. Modelele HyperDrive4 RAM pot fi incluse într-un locaş de 5.25” şi dispun de 8 slot-uri de memorie RAM. Datorită faptului că memoria de acest tip este volatilă, înainte de oprirea calculatorului, informaţia stocată trebuie să fie transferată pe un harddisk normal sau SSD care va fi inclus în carcasa produsului.

HyperDrive4 RAM

Costul este prohibitiv pentru un utilizator obişnuit şi variază între 2450$ şi 2940$ cu harddisk pentru back-up inclus şi capacitate de până la 16 sau 32 GB. Performanţele sunt uimitoare, dar nu direct proporţionale cu preţul. O configuraţie RAID0 cu două unităţi HyperDrive4 va permite o rată de transfer susţinut de 215 MB/s, iar 4 unităţi ajung la 400 MB/s. Cei care doresc să instaleze un sistem de operare Windows XP în 7 minute şi apoi să-l aibă încărcat în 2 secunde, pot să verifice site-ul producătorului pentru configuraţii şi preţuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News