Instagram va avea propriul chatbot AI, dotat cu peste 30 de personalități selectabile și foarte prietenos

07.06.2023
Instagram va avea propriul chatbot AI, dotat cu peste 30 de personalități selectabile și foarte prietenos

După ce rivalul Snapchat a lansat My AI chatbot, în luna februarie, Meta se grăbește să aducă „Chat with an AI” pentru utilizatorii Instagram.

Venind ca o variație pentru AI personas, sistemul de inteligență artificială ce va fi integrat cu toate serviciile Meta, Chat with an AI ar trebui să sporească dependența utilizatorilor de Instagram, oferindu-le un prieten virtual cu personalitate multiplă, dispus să răspundă la orice întrebări și chiar să ofere sfaturi.

Potrivit meniului (deocamdată inactiv) din interfața aplicației Instagram, așa numitele AI personas vor fi de fapt AI Agents – chat bots bazați pe inteligență artificială, responsabil cu animarea oricărei conversații pe chat (inclusiv discuțiile în care tu ești unicul participant). Iar pentru a nu te certa inutil cu AI-ul, vei putea selecta între 30 de personalități predefinite, în speranță că măcar una dintre acestea „rezonează” cu ideile tale.

Potrivit descrierii atașate funcției deocamdată inactivă, utilizatorii pot discuta cu AI pentru a obține sfaturi și răspunsuri la întrebări, respectiv „găsi cea mai bună modalitate de a te exprima și de a obține ajutor pentru a scrie mesaje”. Nu este clar ce implică toate acestea, dar este clar că generarea de text după modelul ChatGPT va fi o caracteristică de bază. Aceasta înseamnă că utilizatorii ar putea să-i spună asistentului chatbot să compună un mesaj intenționat pentru un prieten, AI-ul generând un mesaj pe care utilizatorul să-l revizuiască, modifice și trimită către persoana vizată.

Cât despre personalitățile selectabile, utilizatorul va putea să discute cu toate aceste variații ale AI-ului, rămânând cu versiunea de „prieten” de care se bucură cel mai mult. În principiu, acest aspect ar putea face chatbot-ul Instagram chiar mai atrăgător decât ChatGPT și Bard, ambele fiind de natură mai degrabă utilitară și mai formală. Ceea ce aduce în discuție următorul mare pericol al rețelelor de socializare: folosirea AI-ului cu scopul creării de false „relații” cu utilizatorii săi, abordând dependența emoțională ca pe o extensie a dependenței față de conținutul platformei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult