Intel a dezvăluit când va lansa Arc „Alchemy”, alternativa sa la plăcile video NVIDIA și AMD

18.02.2022
Intel a dezvăluit când va lansa Arc „Alchemy”, alternativa sa la plăcile video NVIDIA și AMD

Intel se pregătește de lansarea noilor sale plăci video dedicate din gama Intel Arc și a confirmat deja când vom vedea primele produse echipate cu cipurile din seria Alchemist. Pentru început, acestea vor fi oferite pe laptop-uri, urmând ca în următoarele câteva luni să apară și primele computere desktop echipate cu plăci video de la Intel. În cele din urmă, vom vedea și primele computere profesionale care vor integra noile cipuri prin intermediul plăcilor video dedicate productivității.

Seria Intel Arc Alchemy va debuta în următoarele săptămâni

Arc este numele plăcilor grafice de la Intel, similar cu GeForce sau Radeon de la NVIDIA și AMD. Alchemist însă este numele pentru întreaga primă generație de plăci grafice de acest gen a companiei, care va debuta în următoarele câteva săptămâni. Intel spune că primele modele de laptop-uri vor fi lansate în trimestrul 1 din 2022, deci avem până la sfârșitul lunii martie să le vedem pe piață. Acestea vor fi integrate în laptop-uri care vor folosi și noile procesoare Core din generația a 12-a, deci ne putem aștepta la performanță superioară, însă doar în gama de medie.

Intel a confirmat că Alchemist va fi doar prima generație, care va încerca să ofere performanță bună în gama de medie, acolo unde sunt necesare cât mai multe unități în acest moment pe piață. Abia în 2023 sau 2024 vom vedea o a doua generație de cipuri grafice Intel, care să încerce să intre în concurență directă cu soluțiile high-end de la NVIDIA și AMD. Aceea va fi numită „Battlemage”, care va fi urmată de Celestial” și în cele din urmă de „Druid”. Această generație ar putea ajunge pe piață abia în 2025.

Cei care își doresc o nouă placă video dedicată pentru PC și sunt dispuși să aleagă una de la Intel, vor trebui să aștepte până în trimestrul al doilea, care începe în aprilie. Modelele Intel Arc Alchemy pentru productivitate, vor ajunge pe piață abia în a doua jumătate a anului, începând cu trimestrul al treilea.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult