Intel anunță plăcile grafice de gaming Arc pentru 2022

17.08.2021
Intel anunță plăcile grafice de gaming Arc pentru 2022

Intel a anunțat de câțiva ani deja faptul că va intra pe piața de plăci grafice, unde NVIDIA și AMD au rămas pentru mulți ani fără altă concurență. Producătorul de procesoare dezvăluie acum brandul sub care vor fi vândute primele sale produse din această categorie, care până de curând erau numite doar „Intel Xe DG2”. Începând cu primul trimestru din 2022, gamerii vor putea cumpăra plăci grafice Intel Arc, care vor oferi funcții competitive în cele mai pretențioase jocuri de pe piață.

Prima generație Intel Arc, numită Alchemist, este așteptată la începutul anului următor

Anunțul seriei de plăci grafice Arc vine și cu confirmarea faptului că acestea vor fi lansate pe generații. Prima generație, care va debuta la începutul anului următor, are numele Alchemist și promite să ofere capabilități comparabile cu ceea ce oferă AMD și NVIDIA în acest moment. Vorbim despre funcții precum Mesh Shading, AI Upscaling, Variable Rate Shading, Ray Tracing în timp real și AI Super Sampling. Practic, Alchemist, prima generație Intel Arc, va intra pe piață cu toate tehnologiile pe care le așteptăm de la o placă grafică modernă.

Intel a confirmat și faptul că fiecare generație va avea un alt nume care urmează ordinea literelor din alfabet, așa cum făcea și Google cu versiunile de Android. După Alchemist, va urma generația Battlemage, după care va fi lansată generația Celestial și în cele din urmă, Druid. Probabil că aceste lansări vor fi programate pentru următorii câțiva ani, ceea ce sugerează că Intel are un plan pe termen lung pentru aceste produse.

În clipul de prezentare, Intel prezintă viziunea sa asupra plăcilor grafice și gaming-ului, dar prezintă și clipuri video din jocuri precum PUBG, Crysis Remastered, Metro Exodus sau Forza Horizon 4, toate fiind capturate pe plăcile grafice Intel Arc Alchemist.

Momentan, Intel folosește arhitectura de cipuri grafice Xe pe laptop-urile cu procesoare din generațiile Tiger Lake și mai noi, cât și pe computere desktop pentru companii, care folosesc plăcile dedicate DG1, echivalente cu modele low-end ale concurenței. Acestea sunt însă potrivite pentru computere de tip office.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult