Intel o duce din ce în ce mai bine

18.07.2007
Intel o duce din ce în ce mai bine

Intel continuă să înregistreze profituri din ce în ce mai mari, impunându-se clar în faţa concurenţilor principali de la AMD pe piaţa producţiei de procesoare.

Compania a declarat o creştere a încasărilor pe semestrul 2 al anului 2007 cu 8,5% faţă de anul trecut, de la 8 la 8.68 miliarde de dolari, coraborată cu o creştere substanţială a profitului obţinut, ce a ajuns la 1.28 miliarde dolari, cu 44% mai mult decât în Q2 2006.

Aceste cifre au fost obţinute pe fondul unei scăderi a preţului mediu al procesoarelor dar a unei creşteri semnificative a numărului de bucăţi vândute. Această politică s-a dovedit cea mai viabilă, în condiţiile luptei cu principalul concurent, AMD. Ultimele serii de procesoare de la Intel, în frunte cu nucleele Conroe şi Kentsfield, au depăşit clar produsele de la AMD.

Intel

Intel preconizează o creştere a cifrei de afaceri în Q3 2007, spre 9.6 miliarde dolari. Mare parte din aceste încasări vor veni din domeniul procesoarelor, spre sfârşitul acestui an fiind anunţate noile CPU-uri pe 45 nm, atât de către Intel (Penryn) cât şi de către AMD (Phenom)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News