Intel renunţă să mai remedieze exploit-ul Spectre şi pentru PC-urile echipate cu procesoare de generaţie mai veche

05.04.2018
Intel renunţă să mai remedieze exploit-ul Spectre şi pentru PC-urile echipate cu procesoare de generaţie mai veche

Într-o mişcare surpriză, Intel precizează că remedierea exploit-ului Spectre este mai dificilă decât varianta mult mai periculoasă Meltdown, atât de mult încât compania va renunţa cu totul să furnizeze patch-urile necesare, lăsând milioane de dispozitive echipate cu procesoare Intel de generaţie mai veche expuse la atacuri informatice.

În total, şapte familii de procesoare Intel vor rămâne fără actualizările firmware necesare pentru remedierea exploit-ului Spectre. Motivele sunt multiple, începând cu dificultatea convingerii producătorilor de echipamente să lanseze noi actualizări de firmware pentru echipamente scoase din producţie chiar şi acum 10-11 ani, până la probleme de stabilitate şi diminuarea performanţelor.

Potrivit Intel, vulnerabilitatea Spectre este oricum destul de dificil de exploatat cu succes, iar sistemele vulnerabile au şanse mici să primească actualizările necesare, chiar dacă acestea ar fi disponibile. Astfel, soluţia aleasă este ignorarea problemei, aşteptând ca echipamentele vulnerabile vor fi în cele din urmă scoase din uz sau înlocuite cu unele de generaţie mai recentă.

Lista familiilor de procesoare care nu vor primi actualizări de microcod împotriva exploit-ului Spectre cuprinde seriile Penryn (2007), Yorkfield (2007), Wolfdale (2007), Bloomfield (2008), Clarksfield (2009), Nehalem-Jasper Forest (2010) şi Intel Atom “SoFIA” (2015).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult