Interfaţă aeriană de comunicare cu calculatoarele

29.09.2008
Interfaţă aeriană de comunicare cu calculatoarele

Inginerii niponi de la Alps Electric pun la cale o nouă tehnologie pentru controlul cursorului de pe display-ul diverselor dispozitive electronice (notebook-uri, ecrane senzitive, sisteme tip Media Center, calculatoare amplasate în locuri publice pentru accesul la tot felul de informaţii etc.) şi anume o interfaţă “non-touch” care nu necesită o interacţiune fizică palpabilă.

Tehnologia are la bază un senzor ce detectează mişcările mânii la o distanţă de aproximativ 3 cm deasupra pad-ului, iar rezultatul este similar ca în cazul utilizării clasicului touchpad. Demonstraţia a avut loc în cadrul unui eveniment organizat de Alps, pe un notebook modificat cu noua interfaţă.

Momentan, interfaţa nu oferă precizia unui touchpad obişnuit şi există inclusiv probleme de funcţionare. Inventatorii recunosc că mai e mult de lucru la această tehnlogie şi tocmai de aceea nu pot oferi o dată estimativă cu privire la introducerea padului “non-touch” la scară largă. Tot ei ne sugerează, mai în glumă mai în serios, câteva locuri unde interfaţa “aeriană” ar fi extrem de apreciată: spre exemplu, locurile în care munca presupune murdărirea mâinilor (la propriu).

Interfaţă de navigare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News