Următoarea generație iPad Pro ar putea face trecerea la ecrane cu tehnologie mini-LED

23.06.2020
Următoarea generație iPad Pro ar putea face trecerea la ecrane cu tehnologie mini-LED

Furnizate de LG, ecranele bazate pe tehnologie mini-LED promit pentru următoarea generație iPad Pro calitate superioară a imaginii și un consum redus de energie.

Considerată inovația care va înlocui tehnologia OLED, mini-LED are încă dezavantajul costurilor, ecranele obținute fiind pretabile pentru dispozitive premium, cum este seria de tablete iPad Pro.

În timp ce Samsung a promovat tehnologia QLED ca o soluție intermediară, în care panouri LCD convenționale sunt cuplate unor surse de lumină LED cu tehnologie Quantum Dot pentru lărgirea paletei de culori reproduse, rivalul LG a mers cu un pas mai departe promovând direct tehnologia mini-LED. Oarecum similară, ecranele cu tehnologie mini-LED păstrează panoul LCD pentru afișarea imaginii, dar folosește pentru iluminare o matrice mini-LED dispusă toată suprafața din spatele ecranului.

Cum ajută tehnologia mini-LED

Soluția folosită permite îmbunătățirea nivelului de contrast al imaginii prin implementarea unui sistem backlight dimming care permite controlarea mult mai precisă a luminozității. În plus, ecranele mini-LED tind să fie mult mai subțiri decât cele LCD convenționale, apropiindu-se de cele OLED. În plus, pentru dispozitive mobile, reducerea consumului de energie este un alt avantaj important.

iPad mini-LED

Interesant este că potrivit zvonurilor, chip-urile mini-LED vor fi efectiv produse de firma taiwaneză Epistar, LG realizând doar asamblarea finală folosind panouri LCD de creație proprie. Tot din zvonuri aflăm și că Apple caută și un al doilea furnizor de ecrane mini-LED, cel mai probabil Samsung.

Primul dispozitiv Apple care beneficiază de un ecran LCD cu tehnologie mini-LED ar putea fi următorul model iPad Pro de 12.9 inch, așteptat să aibă debutul în a doua parte a acestui an. Însă compania din Cupertino nu se oprește la gama iPad, plănuind să extindă folosirea tehnologiei mini-LED la gama de monitoare pentru aplicații profesionale și portabile MacBook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult