Apple pregăteşte noi modele MacBook Pro, tablete iPad şi PC-uri cu ecrane bazate pe tehnologia mini-LED

04.03.2020
Apple pregăteşte noi modele MacBook Pro, tablete iPad şi PC-uri cu ecrane bazate pe tehnologia mini-LED

Nivel îmbunătăţit de contrast şi o paletă mai largă de culori. Acestea sunt doar câteva din avantajele tehnologiei mini-LED, în faţa ecranelor convenţionale de tip LCD sau OLED.

Apple pregăteşte nu mai puţin de şase produse echipate cu tehnologia mini-LED:  un iPad Pro de 12,9 inch, iMac Pro de 27 inch, MacBook Pro de 14,1 inch , ‌MacBook Pro‌ de 16 inch, tabletă iPad de 10,2 inch şi un mini ‌iPad‌ de 7,9 inch.

Informaţiile prezentate de Ming Chi Kuo, un analist recunoscut pentru predicţiile sale pe tema lansărilor de produse Apple, nu includ şi date de lansare exacte. Excepţie este doar noul iMac Pro, despre care alte zvonuri înaintează ca termen de lansare trimestrul Q4-2020, şi ‌iPad‌ de 7,9 inch, aşteptat în cursul acestui an.

Activitatea de cercetare şi dezvoltare a produselor care încorporează tehnologia mini LED rămâne neafectată de epidemia COVID-19. Vizibilitatea pentru comercializare chiar a depăşit aşteptările noastre formulate în raportul nostru anterior.

Tendinţele Apple pentru dezvoltarea şi promovarea dispozitivelor mini LED-urilor sunt mai uşor de identificat pentru intervalul următorilor cinci ani. Prevedem că Apple dezvoltă în prezent şase produse cu suport mini-LED (faţă de raportul anterior al doar două produse), inclusiv un ‌iPad Pro‌ de 12,9 inch, un ‌iMac Pro 27 de 27 inch în 4Q20, un ‌MacBook Pro‌ de 14,1 inch ( modernizat de la 13,3 inch), un ‌MacBook Pro‌ de 16 inch, un ‌iPad‌ de 10,2 inch şi un mini ‌iPad‌ de 7,9 inch în 2020.

De un interes special în nota informativă publicată este menţionarea versiunii MacBook Pro‌ de 14.1 inch aceasta fiind prima indicaţie că Apple pregăteşte o nouă dimensiune de ecran pentru portofoliul de portabile MacBook Pro.

Noul ‌MacBook Pro‌ de 14,1 inch ar urma să fie vândut alături de o versiune actualizată a modelului MacBook Pro‌ 16 inch.

Şi menţionarea unui nou ‌iMac Pro‌ este de interes, întrucât Apple nu şi-a mai împrospătat oferta de sisteme ‌iMac Pro‌ tocmai de la debutul din anul 2017.

Potrivit aceluiaşi analist, produsele mini-LED dezvoltate de Apple vor apărea în oferte în perioada anilor 2020 şi 2021, cu menţiunea că modelele ‌MacBook Pro‌ de 16 inch şi 14.1 inch cu un ecran mini-LED sunt aşteptate în al patrulea trimestru al acestui an.

Kuo a mai spus şi că versiunea mini-LED a ‌modelului iPad Pro‌ de 12,9 inch, care este de aşteptat să fie o opţiune de înaltă performanţă, va fi lansată în toamna anului 2020. Zvonurile actuale indică faptul că în această toamnă modelul de 12,9 inch va veni după o actualizare de primăvară a altor modele ‌iPad Pro, care nu includ neapărat ecrane mini-LED‌.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult