LG dezvăluie noi modele UltraGear, laptopuri de gaming echipate cu procesoare Intel Core 11th Gen

20.12.2021
LG dezvăluie noi modele UltraGear, laptopuri de gaming echipate cu procesoare Intel Core 11th Gen

LG pregătește actualizarea ofertei UltraGear de laptopuri pentru gaming, lansând noi modele construite în jurul platformei Intel Core 11th Gen, prevăzute cu ecrane suportând rate de refresh de până la 300Hz.

Primul reprezentant este 17G90Q, anunțat înaintea evenimentului oficial de lansare pregătit pentru ediția CES 2022, organizată în luna ianuarie.

Noul portabil va avea ca element central un ecran IPS de 17.3 inch cu rezoluție WQXGA (2560 x 1600 pixeli), setat însă cu o rată de refresh de 300Hz, practic nemaiîntâlnită la această rezoluție, cu atât mai puțin pe un laptop de gaming. Ceva mai greu de crezut este însă timpul de răspuns specificat la doar 1ms, nivel dificil de atins chiar și pentru monitoare mai puțin pretențioase bazate pe tehnologie TN.

Configurația este centrată în jurul noii familii de procesoare Tiger Lake H de la Intel și acceleratoarele grafice NVIDIA RTX3080 Max-Q, ajutate cu tehnologie de răcire Vapor Chamber, acomodat într-o carcasă de numai 21.4 mm grosime. Lista dotărilor este completată cu sunet 3D DTS:X Ultra sound și suport pentru până la două dispozitive de stocare SSD.Tastatura este de tip full-size cu iluminare programabilă.

LG UltraGear 17G90Q cântărește 2.7 kg și vine echipat cu un acumulator de 93Whr, suficient pentru utilizare confortabilă și ceva gaming, chiar și fără adaptorul AC concetat.

LG confirmă că va livra noul model UltraGear începând cu luna ianuarie, mai întâi în țara natală Coreea de Sud. Disponibilitatea pe plan global va fi comunicată abia după prezentarea oficială planificată în cadrul expoziției CES 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult