LG Wing: un nou concept de telefon cu două ecrane suprapuse

12.05.2020
LG Wing: un nou concept de telefon cu două ecrane suprapuse

Divizia de smartphone-uri de la LG nu mai este ce era odată, pe vremea când era unul dintre cei mai mari rivali Samsung și ținea pasul cu tehnologia cu fiecare lansare. Cel mai recent model al său, LG Velvet, este un model mid-range premium bine dotat, dar cu un design cam simplist, în timp ce modelele sale din seria V nu par să se vândă extrem de bine. Se pare însă că pentru a revitaliza seria sa de smartphone-uri, LG va continua să experimenteze cu dispozitive cu două ecrane, LG Wing fiind următorul telefon care ar putea ieși din laboratoarele sale.

LG Wing a fost prezentat sub formă de concept în presa sud coreeană, acesta fiind încă un telefon neanunțat în mod oficial. Calitatea imaginilor care prezintă acest model sugerează însă că există posibilitatea ca LG să ia în considerare lansarea lui, fiind mai mult decât un simplu concept nedemonstrat.

Este ciudat însă modul în care LG vrea să îmbine cele două ecrane. Practic, cele două părți ale telefonului sunt suprapuse în utilizare normală, iar la rotire la 90 de grade, ecranul de jos apare. Utilitatea lui este momentan discutabilă. Singura imagine în care vedem dispozitivul „deschis” prezintă un ecran în mod „landscape” în partea de sus și un ecran mai mic pe care putem vedea o simplă tastatură.

Probabil că nu sunt foarte mulți utilizatori care își doresc să poată tasta în mod lansdcape pe un ecran de 6,8” de pe o tastatură virtuală. Probabil că mai mulți utilizatori ar fi interesați de o tastatură fizică, similară cu cea de pe modelele BlackBerry, însă chiar și ala, aceste produse ar fi de nișă. Dimensiunile ar fi de 6,8”  pentru ecranul mare de sus și 4” pe format 1:1 pentru ecranul secundar. Aici ar putea apărea și alte butoane virtuale precum cele pentru redare în aplicații multimedia sau butoane de control în jocuri.

La nivel de specificații hardware, nu sunt cunoscute multe despre LG Wing, însă ET News spune că ne putem aștepta la o configurație echipată cu procesor Snapdragon din seria 700 de la Qualcomm. Având în vedere că și LG Velvet folosește un Snapdragon 765 cu 5G, există posibilitatea ca și acest model să ofere acest cip și conectivitatea de generație nouă.

Imaginile nu dezvăluie însă unde se alfă camera frontală, însă două locuri posibile ar fi în rama de deasupra ecranului principal, sau sub acesta, în partea de sus.

(ET News via TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult