LG Velvet, lansat cu Snapdragon 765 și multe funcții premium

07.05.2020
LG Velvet, lansat cu Snapdragon 765 și multe funcții premium

LG nu a încercat să țină modelul Velvet foarte secret, telefonul fiind prezentat oficial de câteva săptămâni deja. Abia acum avem însă detaliile complete despre el, Velvet fiind lansat deja în Coreea de Sud. Producătorul coreean pare să încerce o abordare diferită decât cea din anii trecuți, în loc să lanseze un smartphone de top, care să concureze cu modelele S20 de la Samsung sau noile Huawei P40, compania încearcă să „atace” piața de dispozitive 5G mai accesibile. Iată cum se prezintă noul dispozitiv premium LG.

LG Velvet – Specificații de medie, capabilități premium

C un ecran OLED curbat de 6,8” și rezoluție Full HD+, LG Velvet 5G este unul dintre dispozitivele mai mari pe care compania sud-coreeană le-a lansat până acum. Acesta beneficiază de un decupaj mic în partea centrală, pentru camera foto frontală, în timp ce spatele este foarte simplu, fiind decorat doar cu un sistem cu trei camere. Acestea sunt dispuse în formă de picături de apă, cu senzorul principal în partea de sus și cei secundari mai jos.

La interior, avem de a face cu chipset-ul Snadpragon 765 cu modem 5G, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Acesta este și unul dintre puținele dispozitive din gama mid-range care oferă protecție la apă și praf la standard IP68 și beneficiază de un senzor de amprentă în ecran, acumulator de 4.300 mAh, încărcare rapidă QuickCharge 3+ și încărcare wireless. Dacă ar fi avut și un procesor high-end, acesta ar fi fost un adevărat flagship.

Poate la capitolul camere ar fi rămas puțin în urma concurenței. Pe partea din spate, camera principală folosește un senzor de 48 megapixeli cu deschidere largă și este acompaniată de o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Camera frontală oferă o rezoluție înaltă, de 16 megapixleli. Desigur, cifrele nu spun toată povestea și rămâne de văzut dacă toți acești megapixeli rezultă și în fotografii de calitate înaltă. În trecut, LG nu prea a putut ține pasul cu restul concurenților din piață la acest capitol.

lg velvet back

Specificații

  • Display: 6,8”, FHD+, OLED
  • Procesor: Snapdragon 765 (octa-core, 2,4 GHz)
  • RAM: 8 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Cameră: 48 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP f/2.4 adâncime
  • Cameră frontală: 16 MP f/2.0
  • Card: da, microSD
  • Baterie: 4.300 mAh, încărcare rapidă 30 W, încărcare wireless 10W
  • Conectivitate: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5
  • Dimensiuni: 167,2 x 74,1 x 7,9 mm
  • Greutate: 180 g
  • Altele: amprentă în display, jack 3,5 mm, difuzoare stereo

LG Velvet lansat în Coreea – Preț și disponibilitate

De altfel, limitarea performanței de procesare, dar și a capabilităților foto, permit lansarea acestui dispozitiv cu funcții premium la un preț ceva mai accesibil. Modelul LG Velvet este disponibil în Coreea de Sud la un preț de 899.800 won, adică aproximativ 680 de euro. Pentru un dispozitiv 5G de la un producător cu renume, acesta este un preț chiar bun, mai ales când luăm în considerare capabilitățile pe care acesta le are (încărcare wireless, ecran OLED curbat, rezistență la apă, etc.).

Momentan, telefonul nu a fost anunțat în mod oficial și nici nu știm care ar fi prețul său oficial exprimat în euro sau dolari. LG Velvet va primi însă și un anunț oficial în limba engleză și pentru piețele din America și Europa.

(via The Verge)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News