Meta și Ray-Ban lansează ochelarii inteligenți. Purtătorii pot face streaming live pe Facebook sau Instagram cu ajutorul lor

02.10.2023
Meta și Ray-Ban lansează ochelarii inteligenți. Purtătorii pot face streaming live pe Facebook sau Instagram cu ajutorul lor

Meta, în colaborare cu Ray-Ban, a prezentat o pereche de ochelari inteligenți. Cu ajutorul acestora, posesorii vor putea transmite în flux live pe Facebook sau pe Instagram.

În cadrul evenimentului Meta Connect, compania americană a prezentat o pereche de ochelari inteligenți, realizați în parteneriat cu Ray-Ban. Meta spune că a „reproiectat de la zero, îmbunătățind toate caracteristicile de bază ale primei generații, adăugând în același timp noi capabilități care nu au mai fost văzute niciodată la o pereche de ochelari inteligenți”.

A doua generație a acestor ochelari îmbunătățește conceptul inițial, lansați alături de EssilorLuxottica. Meta spune că acești ochelari te scutesc de grija de a ține în mână o cameră de filmat sau de momentele stângace din timpul folosirii unui telefon mobil. Astfel, poți capta cele mai importante momente cu ajutorul ochelarilor.

Ochelarii Meta au fost îmbunătățiți

Difuzoarele integrate în brațele ochelarilor au fost reproiectate pentru a oferi un volum mai mare cu până la 50% și de două ori mai mult bas. Aceste difuzoare ar trebuie să canalizeze mai bine sunetul, pentru o experiență mai bună în timpul apelurilor sau atunci când ascultați muzică sau podcasturi. De asemenea, există 5 microfoane, care vor capta sunet din față, spate, dar și din lateral.

De captarea imaginilor se va ocupa un senzor de 12 megapixeli, care poate înregistra clipuri la rezoluție full HD, în 60 de cadre pe secundă. Puteți chiar să partajați direct prietenilor și familiei fotografii din ochelari cu o simplă comandă vocală „send a photo”.

Ochelarii vin cu o carcasă de încărcare reproiectată, care poate oferi până la opt încărcări suplimentare (pentru un total de 36 de ore de utilizare), fiind în același timp mai subțire și chiar mai mică decât la vechea generație. În plus, clienții pot alege din peste 150 de combinații de lentile și rame pentru noua lor pereche de ochelari inteligenți.

Ochelarii inteligenți de la Meta sunt deja disponibili pentru precomandă, cu prețuri ce încep de la 299 de dolari. Ochelarii inteligenți vor fi disponibili online și în magazinele de retail începând cu 17 octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult