Microsoft Edge primește un nou sidebar cu acces rapid în Outlook și alte aplicații Office

24.08.2022
Microsoft Edge primește un nou sidebar cu acces rapid în Outlook și alte aplicații Office

Bing, Outlook, Office și alte produse Microsoft sunt puse la loc de cinste în noua versiune Edge, browserul web primind un nou sidebar care ușurează accesul la email și documentele cu care lucrezi.

Modificarea este prezentă începând cu versiunea 104.0.1293.63 a Microsoft Edge, distribuită începând cu data de 19 august ca și actualizare oficială pentru dispozitivele cu sistem de operare Windows. Noua funcție are rolul de a elimina nevoia deschiderii unui nou tab sau fereastră Edge, serviciile integrate în sidebar putând fi accesate oricând, fără a întrerupe actuala sesiunii de navigare.

Potrivit descrierii oferite chiar de Microsoft, noua bară laterală permite utilizatorilor să acceseze funcțiile Microsoft Edge chiar din fereastra de navigare. Serviciile astfel disponibile sunt Discover, Bing Search, Outlook, Office, Jocuri și Instrumente, cel din urmă incluzând un convertor de unități și o funcție de testare a vitezei conexiunii la internet. Administratorii pot controla disponibilitatea barei laterale Microsoft Edge modificând parametrul HubsSidebarEnabled la secțiunea Windows Policies.

Tot legată de noul sidebar este și funcția de căutare, Microsoft sperând ca astfel să crească popularitatea motorului Bing.

Secțiunea de jocuri cuprinde titluri clasice intenționate pentru distracție ocazională, toate fiind disponibile gratuit.

Integrarea Outlook vizează atât acces la Inbox-ul de mesaje, cât și la înregistrările din Calendar. Poți folosi noul sidebar Edge pentru accesarea directă a documentelor și aplicațiilor office, economisind timp și îmbunătățind astfel productivitatea.

Microsoft precizează că nu toate funcțiile amintite vor fi disponibile imediat, compania optând pentru activare graduală, acoperirea variind de la o regiune la alta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News