Noua funcție de pe Play Store pe care toți utilizatorii o așteptau

19.12.2023
Noua funcție de pe Play Store pe care toți utilizatorii o așteptau

Google pregătește o funcționalitate nouă pentru Play Store, care le va permite utilizatorilor să dezinstaleze aplicații de pe alte dispozitive Android asociate, folosind funcția de dezinstalare la distanță. Conform companiei, această actualizare, menită să simplifice gestionarea aplicațiilor pe diferite dispozitive Android, le oferă utilizatorilor un control mai mare în administrarea ecosistemului de aplicații.

Conform celor mai recente actualizări, funcția de dezinstalare la distanță este deja inclusă în versiunea 38.8 a aplicației Play Store. Aceasta le permite utilizatorilor să elimine aplicații de pe alte dispozitive Android conectate, care sunt autentificate cu același ID Google.

Funcționalitatea a fost dezvoltată pentru a ușura gestionarea aplicațiilor pe diverse instanțe Android, incluzând autoturisme, laptop-uri, TV-uri, telefoane și accesorii.

Pentru a utiliza această caracteristică, utilizatorii trebuie să actualizeze aplicația la versiunea 38.8  Play Store și apoi să acceseze secțiunea „Manage Apps” din Play Store după activarea opțiunii. Odată activată, utilizatorii vor putea vizualiza aplicațiile instalate pe un alt dispozitiv Android decât cel folosit în acel moment. Procesul implică selectarea aplicațiilor și inițierea opțiunii de dezinstalare.

Cu ce beneficii mai vine funcția lansată de Google

Apoi, o interfață, descrisă de Google ca fiind extrem de ”user-friendly” va afișa o listă a dispozitivelor conectate unde aplicația selectată este instalată. Per-total, discutăm despre un proces rapid și ușor de inițiat.

Funcția include, de asemenea, un mecanism de sortare care le permite utilizatorilor să aranjeze lista de aplicații de pe alte dispozitive în funcție de utilizarea spațiului de stocare. Aceasta oferă un mijloc practic de gestionare eficientă a aplicațiilor, în special pe dispozitive cu spațiu de stocare limitat, cum ar fi Google TV.

Totuși, versiunea 38.8 a Play Store nu este încă disponibilă tuturor utilizatorilor, iar Google nu a oferit detalii despre momentul în care noua funcție va fi disponibilă și pe piața din România.

Pe lângă funcția de dezinstalare la distanță a aplicațiilor, Google introduce și alte actualizări atât pentru serviciile Google Play (v23.49), cât și pentru Google Play Store (v38.8). Acestea includ actualizări ale sistemului care aduc îmbunătățiri în durata de viață a bateriei, performanța dispozitivului și utilizarea rețelei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult