Noul procesor Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi lansat peste câteva zile

17.05.2022
Noul procesor Snapdragon 8 Gen 1+ ar putea fi lansat peste câteva zile

Qualcomm obișnuiește să lanseze un „refresh” al procesorului său de top după cam șase luni de la lansarea acestuia. Având în vedere că Snapdragon 8 Gen 1 a fost deja lansat de șase luni, încă de la începutul lunii decembrie 2021, ne așteptam să aflăm deja informații pe căi oficiale despre acesta. Se pare însă că anunțul oficial va veni abia pe 20 mai, când compania va ține o prezentare, conform Qualcomm China.

Qualcomm ar putea dezvălui Snapdragon 8 Gen 1+ pe 20 mai

Snapdragon 8 Gen 1+, versiunea îmbunătățită a procesorului de top din prezent, ar putea fi prezentată pe 20 mai, urmând ca primele dispozitive echipate cu acest procesor să apară cândva în cursul verii. Printre partenerii care așteaptă acest procesor se numără companii precum Xiaomi și Motorola, care, în ultima perioadă, au fost primele care au lansat noi dispozitive cu procesoare noi de la Qualcomm. Nu sunt însă așteptate îmbunătățiri majore de la acest model. O diferență ar putea fi mutarea producției din fabricile Samsung în cele ale TSMC, dar nu este clar în ce măsură ar putea afecta asta performanța.

Un anunț ceva mai interesant pentru utilizatorii de smartphone-uri de medie ar fi însă dezvăluirea unui nou chipset din gama mid-range superioară. Presupusul Snapdragon 7 Gen 1 era așteptat încă din decembrie, însă acesta nu a mai apărut. În consecință, producătorii de telefoane au apelat la procesoare de anul trecut de la Qualcomm sau chiar la soluții MediaTek, chiar și în zona premium.

qualcomm china

Evenimentul de lansare a fost confirmat momentan doar pe contul de Weibo al Qualcomm China.  Este posibil ca evenimentul să fie dedicat pieței din China. Totuși, aceste componente vor ajunge în smartphone-uri livrate în toată lumea, indiferent de locul în care are loc lansarea oficială.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News