Noul Samsung Galaxy S25 ar putea folosi inteligența artificială pentru a prelungi autonomia bateriei

06.05.2024
Noul Samsung Galaxy S25 ar putea folosi inteligența artificială pentru a prelungi autonomia bateriei
Foto: Samsung

Noua serie de telefoane Samsung Galaxy S25 ar putea duce mai departe capabilitățile AI introduse odată cu seria S24. Inteligența artificială ar putea crește autonomia bateriei.

Se pare că seria Galaxy S25 va folosi „Battery AI” pentru a extrage mai multă autonomie din bateria noilor telefoane mobile, potrivit Phone Arena.

Conform celor mai noi zvonuri, pentru micșora costurile, Samsung va folosi aceeași baterie de 5.000 mAh de pe S24 și pentru viitorul Galaxy S25. Inițial, planul era să se folosească baterii separate pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei și pentru a sprijini o încărcare mai rapidă de 65 W, dar se pare că Samsung amână această schimbare pentru 2026, atunci când va lansa Galaxy S26.

Viitoarele telefoane Samsung s-ar putea folosi de AI pentru a spori durata de viață a bateriei

Cu toate că bateria nu va crește în capacitate, lucru ce i-ar putea dezamăgi pe unii utilizatori, sursele vorbesc despre o nouă funcție de la Samsung numită „Battery AI” care ar putea fi adăugată la o viitoare linie Galaxy S. Această funcție va adăuga 5% până la 10% timp de funcționare suplimentar pentru telefon, crescând astfel autonomia bateriei.

Deși există unele soluții software pentru a prelungi durata de viață a bateriei, durata suplimentară de funcționare este de obicei creată prin temperarea CPU-ului/GPU-ului sau prin reducerea capacităților modemului 5G. Deși nu știm exact modul în care va funcționa „Battery AI”, noua funcție alimentată de AI ar putea prelungi durata de viață a bateriei prin închiderea aplicaților inutile care rulează în fundal și care folosesc resursele sistemului.

Având în vedere că Samsung a lansat Galaxy AI odată cu noua serie de telefoane de top din acest an, adăugarea „Battery AI” la gama Galaxy S25 ar avea sens. Caracteristica ar trebui să funcționeze cu procesoarele Snapdragon 8 Gen 4 și Exynos 2500 care vor alimenta modelele din 2025.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult