Samsung va aduce funcțiile Galaxy AI pe telefoanele și tabletele sale din 2022 și 2021

15.04.2024
Samsung va aduce funcțiile Galaxy AI pe telefoanele și tabletele sale din 2022 și 2021
Foto: Samsung Galaxy S22

Suita de funcții bazate pe inteligență artificială, prezentată sub denumirea Galaxy AI, a atârnat foarte greu în prezentarea inițială a seriei de telefoane flagship Samsung Galaxy S24. Ulterior, producătorul sud-coreean a introdus Galaxy AI și pentru telefoanele și tabletele de top ale companiei din 2023, prin intermediul unui update software. Iar acum, o nouă astfel de actualizare va extinde compatibilitatea funcțiilor bazate pe inteligență artificială cu dispozitive și mai vechi din portofoliul Samsung.

Astfel, conform 9to5Google și Android Central, care citează o postare a unui reprezentant Samsung de pe forumul companiei dedicat comunității din Coreea de Sud, Samsung are în plan să aducă funcționalitatea AI pe telefoanele flagship din anii anteriori, precum și pe tabletele sale, prin intermediul unui update One UI 6.1 ce urmează să fie disponibil luna viitoare.

Majoritatea funcțiilor Galaxy AI, cu excepția Instant Slow-Mo (încetinirea automată a clipurilor video), ar urma să sosească astfel pe flagship-urile Samsung din 2022, cum ar fi Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Z Fold 4, Z Flip 4, dar și pe tabletele Tab S8 și Tab S8 Ultra. Funcționalitatea Galaxy AI de pe aceste dispozitive, odată instalat viitorul update, ar trebui să fie identică cu cea de pe modelul Samsung Galaxy S23 FE.

Mai mult, Samsung va aduce o parte din Galaxy AI chiar și pe modelele mai vechi ale companiei: flagship-urile din 2021 – Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, Z Flip 3 și Z Fold 3 vor primi câteva dintre funcțiile bazate pe inteligență artificială, cum ar fi Circle to Search sau Magic Rewrite.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News