NVIDIA a anunțat data pentru GTC 2024: ne așteptăm la seria Blackwell și mult AI

NVIDIA a anunțat data pentru GTC 2024: ne așteptăm la seria Blackwell și mult AI

NVIDIA tocmai a anunțat oficial evenimentul anual GTC (GPU Technology Conference) pentru anul viitor. GTC 2024 se va întoarce în perioada 18-21 martie 2024.

La GTC, NVIDIA prezintă noi arhitecturi de GPU, iar arhitectura GPU Blackwell se lasă așteptată pentru ediția de anul viitor. NVIDIA se va întoarce la Centrul de Convenții din San Jose în perioada 18-21 martie. Pe pagina oficială a evenimentului scrie doar că mai multe detalii despre programele fizice și virtuale vor apărea în curând.

Comunitatea de entuziaști se așteaptă ca NVIDIA să prezinte o mulțime de produse la GTC 2024, printre care L4/L40, H100 NVL, procesorul Grace Hopper, biblioteca software cu Litho pentru litografie computațională, platforma Isaac Sim (un sistem de colaborare la distanță în echipă la nivel global) și NVIDIA AI Foundations — o suită de servicii cloud pentru AI generativ și modele de limbaj mare (LL).

Gamerii se pot aștepta la o serie proaspătă de GPU-uri GeForce RTX 40 — eventual plăci video GeForce RTX 40 SUPER. Plăci grafice ca RTX 4090 SUPER, 4080 SUPER și sau  4070 SUPER nu ar fi rupe gura târgului. AMD nu are un răspuns hardware planificat pentru lansarea NVIDIA, cu atât mai puțin un GPU complet de ultimă generație bazat pe Blackwell.

GPU-urile din seria GeForce RTX 50 se pare că vor coincide mai degrabă cu 2025 decât anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News