Nvidia anunță dublarea vânzărilor, pe fondul cererii uriașe pentru acceleratoare AI

24.08.2023
Nvidia anunță dublarea vânzărilor, pe fondul cererii uriașe pentru acceleratoare AI

Gigantul tehnologic Nvidia anunță venituri de 13.5 miliarde dolari pentru intervalul Q2-2023, cu prognoză de creștere la 16 miliarde dolari pentru trimestrul care se va încheia în luna septembrie, cu 170% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Depășind până și cele mai optimiste așteptări formulate de analiști, Nvidia continuă să-și îmbogățească investitorii, prețul acțiunilor companiei urcând de un minim de 112 dolari atins în luna octombrie 2022, la mai mult de 471 dolari în prezent. Pe fondul creșterilor de vânzări prognozate, Nvidia anunță că intenționează să răscumpere 25 de miliarde de dolari din acțiunile sale, măsură care probabil va urca și mai sus prețul acțiunilor.

„O nouă eră a calculatoarelor a început”, a declarat directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, într-un comunicat .

„Companiile din întreaga lume fac tranziția de la procesarea de uz general la procesare accelerată și AI generativ”, a adăugat el.

De altfel, principalul motor al creșterii Nvidia este business-ul în domeniul centrelor de date asistate de AI, alimentând o cerere uriașă pentru soluțiile de accelerare din portofoliul. Veniturile pentru această ramură s-au ridicat la peste 10,3 miliarde de dolari, o creștere cu peste 170% față de anul trecut, deoarece furnizorii de servicii cloud computing și marile companii de internet și-au achiziționat în masă procesoare next-gen, nedescurajați de prețurile exorbitante practicate de compania care deține practic un monopol în piața soluțiilor de accelerare AI.

În prezent, hardware-ul Nvidia stă la baza majorității aplicațiilor AI, compania deținând 95% din piața soluțiilor de accelerare pentru machine learning.

Recent, NVIDIA a devenit cea de-a cincea companie americană cotată la bursă care se alătură așa-numitului „club de trilioane de dolari”, alături de Apple, Microsoft, Alphabet și Amazon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult