NVIDIA mai amână puţin lansarea vârfului de gamă GeForce RTX 2080 Ti

17.09.2018
NVIDIA mai amână puţin lansarea vârfului de gamă GeForce RTX 2080 Ti

Urmând prăbuşirii intempestive a pieţei de criptomonede, interesul cumpărătorilor pentru achiziţionarea în masă de plăci video a scăzut brusc, lăsând producătorii care au pariat pe creşteri susţinute ale vânzărilor cu stocuri uriaşe de plăci video nevândute. Poate cel mai greu afectat este însă gigantul NVIDIA, compania având pe stoc un număr foarte mare de chipuri grafice nelivrate, care dacă sunt trecute ca pierderi vor afecta serios bilanţul veniturilor pentru finalul de an. Drept consecinţă, nu este de mirare că NVIDIA nu s-a grăbit să dea undă verde pentru livrarea unei noi generaţii de plăci video, chiar dacă tehnologia din spatele acestora este gata de ceva timp.

Nu este clar din ce motive, însă NVIDIA a anunţat o nouă întârziere pentru debutul în magazine al seriei RTX 2080 Ti, lansarea anunţată pentru data de 20 septembrie fiind mutată cu o săptămână. Astfel, fanii NVIDIA care au folosit campania de precomandă pentru a comanda un exemplar GeForce RTX 2080 Ti nu îl vor primi mai devreme de 27 septembrie. Singura placă video care va fi disponibilă de la finalul acestei săptămâni este GeForce RTX 2080, la preţul de 799 USD/EURO (în funcţie de regiune).

Poate cea mai importantă adiţie, modelul RTX 2070 va fi disponibil abia din luna octombrie, oferind pasionaţilor de jocuri PC care doresc să experimenteze avantajele tehnologiei Ray Tracing o soluţie cu preţ aproape accesibil.

Probabil, vor trece mai multe săptămâni până când preţurile umflate de cererea iniţială de plăci video se vor apropia de valorile minime anunţate de NVIDIA, disponibilitatea redusă a stocurilor fiind o cauză bine cunoscută pentru nerespectarea preţurilor de referinţă. Din fericire, momentan nu sunt semne că piaţa de monede virtuale ar intra într-o nouă fază de bulă speculativă, interesul investitorilor rămânând la cote foarte scăzute.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult