NVIDIA renunță la drivere pentru Windows 7 și 8 în 2021

14.06.2021
NVIDIA renunță la drivere pentru Windows 7 și 8 în 2021

Microsoft se pregătește deja să anunțe Windows 11, însă mulți dintre utilizatori preferă în continuare vechiul Windows 7, citând stabilitate și accesul la toate capabilitățile de care au nevoie. Gamerii care sunt încă pe Windows 7 sau 8, însă, vor trebui în curând să facă trecerea la Windows 10, dacă nu direct la 11, întrucât NVIDIA anunță că nu va mai lansa drivere pentru plăcile sale video pentru aceste platforme, considerate învechite.

Producătorul de cipuri grafice a anunțat că începând din luna octombrie din 2021, toate actualizările de drivere vor fi realizate exclusiv pentru Windows 10. Vechile platforme Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1 vor primi doar ocazional actualizări de securitate, iar acestea vor fi disponibile doar până în luna septembrie din 2024.

NVIDIA lasă în urmă gamerii de pe Windows 7, 8 și 8.1

Acest anunț nu este însă tocmai surprinzător, având în vedere că și Microsoft a abandonat deja de câțiva ani suportul pentru platformele sale vechi. Windows 7, Windows 8 și 8.1 primesc acum doar actualizări de securitate contra cost, doar pentru companii care încă folosesc aceste sisteme de operare. De altfel, inclusiv suportul oficial Microsoft plătit va fi oprit în ianuarie 2023.

Se pare însă că nu foarte mulți gameri vor fi afectați de această decizie. Conform celor mai recente date colectate de Steam, cea mai mare platformă de distribuție de jocuri video de PC, 93% dintre utilizatori deja folosesc Windows 10 și sub 2% încă folosesc Windows 7, de exemplu. Asta pentru că producătorii de componente precum Intel sau AMD, deja nu mai oferă suport pentru noile lor procesoare pentru platforme mai vechi, iar tehnologii precum DirectX 12, care oferă acces la capabilități precum ray tracing, nu există decât pe Windows 10.

De asemenea, Windows 10 este și un sistem de operare considerat „gratuit”, oricine putând folosi versiunea „Insiders” pe gratis, iar cei care au avut în trecut o licență de Windows 7 sau 8, au putut să o transforme într-una de Windows 10.

Microsoft se pregătește săptămâna viitoare să anunțe ceea ce pare a fi Windows 11, sistemul de operare care este așteptat să fie lansat în luna octombrie. Cel mai probabil, noul software va fi distribuit ca upgrade gratuit pentru Windows 10.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult