One UI vine pe Windows: Samsung va aplica un „skin” proprietar și pe PC. UPDATE

27.10.2021
One UI vine pe Windows: Samsung va aplica un „skin” proprietar și pe PC. UPDATE

UPDATE: Samsung a lansat un clip video, dar și câteva capturi de ecran în care demonstrează One UI Book 4. Acest skin pare să fie aplicat doar asupra aplicațiilor Samsung din Windows, nu asupra întregului sistem de operare:

One UI pe smartphone-urile și tabletele Samsung a dus la o experiență de utilizare mult mai plăcută, datorită unui design îmbunătățit, alături de animații plăcute și o organizare mai bună a elementelor de pe ecran, cât și prin accesibilitate mai bună pentru utilizarea cu o singură mână. Samsung dorește să facă același lucru acum și pe Windows, anunțând One UI Book, versiunea de PC a interfeței sale proprietare.

La fel ca pe Android, Samsung dorește să modifice interfața Windows cu One UI

Noua interfață a fost anunțată la Samsung Developers Conference 2021, unde compania a dezvăluit că dorește o experiență de utilizare unitară pe toate dispozitivele sale, inclusiv pe laptop-uri. Astfel, One UI Book 4 va beneficia de design-ul rotunjit și de animațiile specifice Samsung pe PC-urile sale cu Windows, precum laptop-urile din gama Samsung Galaxy.

Astfel, trecerea de la o aplicație de mobil la una de PC nu ar mai fi atât de diferită, în timp ce integrarea Windows prin aplicația Your Phone ar fi mult mai coerentă.

Primele modele de laptop-uri care vor primi One UI Book 4 vor fi Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Flex 2, Galaxy Book și Galaxy Book Odyssey. Laptop-urile care vor fi lansate în viitor vor primi probabil noua interfață de Windows din fabrică.

Ce nu este clar însă este dacă utilizatorii vor putea dezinstala sau dezactiva One UI Book și cum va afecta alte aspecte ale sistemului de operare. Windows 11 vine deja cu o interfață destul de rotunjită în comparație cu Windows 10. În timp ce ferestrele și font-urile din Windows vor fi schimbate, nu știm dacă și alte aspecte vor fi afectate, precum meniul de setări, de exemplu.

Ceea ce face Samsung acum seamănă foarte mult cu programele de personalizare a interfeței Windows de la începutul anilor 2000, când diferite aplicații puteau fi folosite pentru a schimba complet felul în care sistemul de operare Windows arată. Acestea au scăzut în popularitate odată cu lansarea Windows Vista și Windows 7, care au venit cu interfața Aero UI, cu efecte de transparență.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult