OnePlus Nord N10 5G primește actualizare la Android 11, posibil singura

19.07.2021
OnePlus Nord N10 5G primește actualizare la Android 11, posibil singura

După ce producătorul OnePlus a rupt toate tradițiile pe care le avea anterior, lansând OnePlus Nord ca pe o serie de buget, între timp am aflat și despre un compromis „dureros” de care actualii posesori OnePlus Nord probabil că nu știau de la bun început.

Astfel, telefoanele din seria OnePlus Nord au acces garantat la cel puțin o revizie majoră de Android, plus actualizări esențiale de securitate, până la doi ani de la momentul lansării. Puțin, dacă ne gândim că modelul Nord N10 5G vine cu prețul de 300 euro.

De altfel, întreaga serie Nord se remarcă prin „ciudățenii”, cum ar fi modelul N100, mai slab dotat decât originalul OnePlus Nord și livrat doar în versiune cu 4G. Ceva mai târziu, producătorul chinez a lansat modelul Nord N200 5G, fără îmbunătățiri majore pe partea dotărilor oferite.

oneplus nord n100

Revenind la modelul OnePlus Nord N10, lansat spre finalul lui 2020 echipat cu versiunea Android 10, acesta s-a bucurat de succes fără ca utilizatorii să remarce angajamentul mai degrabă ambiguu asumat de producător, dincolo de versiunea Android 11. Între timp, noua versiune de OS a venit mult mai târziu decât am fi anticipat, apărând deocamdată doar pentru versiunile Nord N10 care nu rulează versiuni firmware modificate de operatorii telecom.

Deocamdată, acesta pare să fie prima și ultima actualizare majoră de firmware pregătită de producătorul OnePlus, criticată pentru numeroase bug-uri, în ciuda așteptării îndelungate pentru lansare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult