OPPO și Nokia au semnat un acord pentru tehnologii 5G

25.01.2024
OPPO și Nokia au semnat un acord pentru tehnologii 5G

OPPO a anunțat că a semnat un acord global cu Nokia, care acoperă brevetele esențiale pentru standardul 5G și alte tehnologii de comunicații mobile. În urma acordului, ambele părți vor rezolva toate litigiile aflate în curs în toate jurisdicțiile. 

Feng Ying, Chief Intellectual Property Officer la OPPO, a declarat: „Suntem încântați că am ajuns la acest acord global cu Nokia, care include licențierea încrucișată pentru brevetele esențiale pentru standardul 5G. Acest acord reflectă recunoașterea reciprocă și respectul pentru proprietatea intelectuală a celuilalt și pune bazele unei viitoare colaborări între OPPO și Nokia. OPPO continuă să susțină taxe rezonabile de redevențe și o abordare pe termen lung a proprietății intelectuale care să sprijine soluționarea disputelor prin negocieri amiabile și respect reciproc pentru valoarea tuturor.”

Parteneriat între OPPO și Nokia pentru tehnologii 5G

Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies, a declarat: „Suntem încântați că am ajuns la un acord cu OPPO care reflectă respectul reciproc față de proprietatea intelectuală a celuilalt și investițiile Nokia în cercetare și dezvoltare și contribuțiile la standarde deschise. OPPO este unul dintre liderii pe piața globală de smartphone-uri și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce mai multă inovație utilizatorilor lor din întreaga lume. Noul acord – împreună cu celelalte acorduri majore pentru smartphone-uri pe care le-am încheiat în ultimul an – va oferi finanțare pe termen lung pentru business-ul nostru de licențe.”

Până la 31 decembrie 2023, OPPO a implementat brevete standard de comunicații 5G în peste 40 de țări și regiuni, cu un total de peste 5.900 de familii de brevete la nivel global, peste 3.300 de brevete standard 5G declarate la ETSI și peste 11.000 de documente standard transmise la 3GPP. Conform raportului 5G 2023 publicat de Academia Chinei pentr Tehnologia Informației și Comunicațiilor (CAICT) și a unui raport de la IPlytics publicat în octombrie 2023, OPPO se plasează printre companiile de top la nivel global în ceea ce privește brevetele esențiale pentru standardul 5G.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult