PC-uri profesionale Dell

17.12.2007
PC-uri profesionale Dell

Nu putem lega laolalta un computer rosu si un display verde. Nu suntem adeptii chiciurilor de vreun fel. Dar daca dam peste cele mai performante sisteme desktop si peste cel mai mare – in diagonala si rezolutie – monitor, toate abia lansate, toate marca Dell, trebuie sa vi le prezentam!

Precis sunt performante

Au luat de la Intel cele mai noi si mai performante procesoare, primele bazate pe cel mai avansat proces de fabricatie din prezent (pe tehnologia de 45 nm) Quad-Core si Dual-Core Xeon cu FSB de 1,6GHz! si le-au trimis sa munceasca in cutiile unor computere desktop profesionale.

Dell este suspectul si totodata laudarosul care se considera drept primul producator ce lanseaza sisteme desktop de lucru cu procesoarele enumerate. Modelele in cauza, Precision T5400 si Precision T7400 sunt destinate in mod special pentru utilizatorii celor mai performante aplicatii din domeniul ingineriei, stiintei, finantelor, dezvoltarii de software s.a.m.d. Pe placile lor de baza gasiti cate doua sloturi PCI Express de ultima generatie, de doua ori mai performante decat deja clasicele PCI Express x16.

Astfel, daca bagati la cutie doua placi video puternice, puteti cupla la un asemenea desktop pana la 4 monitoare serioase. Asa cum v-a obisnuit, Dell va invita sa va configurati dupa propriul plac sistemul, in functie de nevoi si bani, daca nu apreciati variantele expuse alaturat si disponibile deja in Romania. T5400 si T7400 sunt insotite de maus si tastatura cu logo-ul Dell. Preturile de pornire ale celor doua modele sunt de 1.450 de euro pentru T5400, respectiv 1.630 de euro pentru T7400.

Apropo de seria de computere profesionale de la Dell, conform raportului IDC Worldwide Quarterly Workstation Tracker, publicat la jumatatea acestui an, gama Precision a fost declarata "cea mai bine vanduta gama de statii de lucru profesioniste in ultimii opt ani".

  • Dell Precision T7400

procesor: Intel Xeon X5472 (3,00GHz, Quad Core) / memorie: 4GB RAM, 146GB SAS HDD (15.000 rpm) / video: NVIDIA Quadro FX1700 Dual Monitor (512MB) / unitate optica: 16x DVDRW / conectivitati: DVI, VGA / sistem de operare: Windows XP Professional SP2 5.000 USD; www.its.ro

  • Dell Precision T5400

procesor: Intel Xeon E5430 ( 2,66GHz Quad Core) / memorie: 2GB RAM, 500GB SATA HDD (7.200 rpm) / video: NVIDIA Quadro FX1700 Dual Monitor (512MB) / unitate optica: 48X CDRW/DVD / conectivitati: VGA, DVI / sistem de operare: Windows XP Professional SP2
3.400 USD; www.its.ro

Mai mult decat High Definition

La noile computere Dell si nu numai, ce s-ar potrivi mai bine decat un nou monitor de aceeasi marca, mai ales daca in diagonala si rezolutie se poate bate cu orice alt model de pe piata. UltraSharp 3008WFP are ecran de 30 de inci, cu raport de aspect 16:9, 2.500×1.600 de pixeli (mai mult decat high definition) si este printre primele din lume ce dispune de noul conector intitulat DisplayPort, superior celui HDMI sau DVI. Pentru ca DisplayPort este incompatibil cu conectivitatile pe care le cunoastem bine, n-au fost omise de pe panoul de mufe cele HDMI, DVI-D, VGA si S-video.

Timpul de raspuns este relativ banal fata de alte monitoare moderne, insa decent (8 ms), iar contrastul ajunge la 3.000:1. Pasionati de jocuri, designeri, fotografi si graficieni acceptati-le si pe urmatoarele: un hub USB 2.0 cu patru porturi, un cititor de carduri 9-in-2 integrat si un suport reglabil pe inaltime. Cu putin noroc, il gasim la partenerii Dell pana de sarbatori, la un pret inca neelucidat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News