Plextor propune un SSD cu 50% mai rapid la preţul unuia din generaţia actuală

11.03.2014
Plextor propune un SSD cu 50% mai rapid la preţul unuia din generaţia actuală

Producător cu renume în piaţa dispozitivelor de stocare solid state, Plextor a lansat o variantă cu interfaţă PCI-Express a dispozitivelor SSD din seria M. Noua linie Pextor M6e promite performanţe cu 50% mai mari decât dispozitivele SSD cu interfaţă SATA, ce pot fi avute la un preţ similar.

SSD-urile din seria Plextor M6e pot fi comandate la un preţ începând cu 199 euro pentru modelul de 128GB, urcând până la 540 euro în cazul variantei de 512GB.

Plextor M6e

Potrivit datelor furnizate de producător vitezele de transfer ating 700MB/s la citire, respectiv 625MB/s la scrierea datelor. Mult mai relevant pentru performanţele resimţite în aplicaţii este numărul de operaţii pe secundă (IOPS) atins la operaţiile de scriere/citire. Aici, numărul de 105.000/100.000 IOPS atinse la utilizarea interfeţei PCI-Express reflectă un câştig de 50% faţă de soluţiile pentru interfaţă SATA 6Gbps.

Alternativ, cei care doresc un pic mai multă capacitate de stocare la un preţ bun pot opta pentru SSD-urile Plextor M6S cu interfaţă SATA. Încă suficient de rapid pentru majoritatea scenariilor de utilizare, modelul cu 512GB spaţiu de stocare poate fi obţinut contra sumei de 332 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult