POCO anunță M4 5G, un nou telefon de buget, cu baterie mare și ecran fluid

17.08.2022
POCO anunță M4 5G, un nou telefon de buget, cu baterie mare și ecran fluid

Brandul POCO, înfrățit cu Xiaomi și Redmi, lansează la nivel global un nou smartphone de buget, modelul M4 5G. Așa cum sugerează și numele, acesta vine echipat cu antene de generație nouă pentru transferuri de date rapide, însă beneficiază și de alte avantaje, precum un procesor mid-range din seria Dimensity de la MediaTek, cea mai recentă versiune de MIUI de la Xiaomi, baterie mare și un ecran de dimensiuni mari cu refresh rate fluid.

POCO M4 5G este destul de puternic pentru un smartphone 5G entry-level

POCO M4 5G beneficiază de un ecran cu diagonală de 6,58” și rezoluție FullHD+ pe format 20:9. Acesta folosește un panel LCD la 90 Hz, care poate opera însă și la 30 sau 60 Hz, în funcție de necesitățile aplicației, pentru a reduce consumul de energie. Cu luminozitate de 500 nits și cu un notch în formă de picătură de apă, acesta nu este cel mai modern ecran, însă oferă destule avantaje pentru un smartphone de buget.

POCO M4 5G-08

Configurația hardware are la bază chipset-ul MediaTek Dimensity 700, un model octa-core la 2,2 GHz, fabricat pe arhitectură de 7nm. Acest lucru înseamnă că va fi destul de eficient în consumul de energie, însă nu la fel de bine optimizat precum modelele mai recente, pe 5nm. Telefonul este disponibil în două configurații, cu 4 GB RAM și 64 GB stocare și 6 GB RAM și 128 GB stocare, ambele cu opțiunea de a adăuga card microSD de până la 1 TB.

Chiar dacă pe partea din față, telefonul protejează ecranul cu sticlă Gorilla Glass de la Corning, spatele este in plastic, așa cum ne-am obișnuit de pe modelele POCO încă de la început. La interior, capacul de pe spate protejează o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 18W. Este ciudat însă faptul că acest model se livrează cu un încărcător de 22,5W. Probabil că Xiaomi avea mai multe astfel de încărcătoare pe stoc și trebuia să le folosească. Dacă aveți alte telefoane din familia Xiaomi, compatibile cu încărcare la 22,5W, s-ar putea ca acelea să se încarce mai repede cu încărcătorul lui POCO M4 5G.

POCO M4 5G-04

Camerele sunt cel mai mare compromis

La capitolul camere, nu avem prea multe de spus. Acestea sunt clar elementele care au primit cea mai mică atenție din partea producătorului. Avem de a face cu o cameră principală de 13 megapixeli și obiectiv wide cu diafragmă f/2.2, alături de o cameră de adâncime de 2 megapixeli. Camera frontală, integrată în notch, oferă o rezoluție de numai 5 megapixeli.

Măcar la capitolul conectivitate putem menționa atât compatibilitatea cu rețele 5G în regim dual-SIM, chiar, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 5, NFC și un senzor de amprentă pe lateral.

POCO M4 5G-20

Încă nu avem un preț oficial pentru România pentru acest mode, însă având în vedere că varianta M4 Pro, lansată anterior, costă în jur de 900 lei în magazine le din România, cel mai probabil, noul M4 va fi lansat la un preț și mai mic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News