Primele detalii despre Core i7 7700K şi noile procesoare Intel „Kaby Lake”

22.08.2016
Primele detalii despre Core i7 7700K şi noile procesoare Intel „Kaby Lake”

Reprezentând cea de-a şaptea generaţie de procesoare Intel Core, nucleul Kaby Lake continuă optimizarea procesului de fabricaţie pe 14 nm, deschizând calea pentru noi modele de procesoare cu frecvenţe de funcţionare mărite şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Compatibilă şi cu plăcile de bază actuale bazate pe socket-ul LGA 1151, familia de procesoare Intel „Kaby Lake” va include cel puţin două modele deblocate pentru overclocking (seria K), alături de 4 modele Low Power (consum TDP 65W) şi încă trei modele Ultra Low Power (consum TDP 35W) adresate sistemelor mini-PC.

A treia şi ultima generaţie de procesoare Intel înainte de saltul la procesul de fabricaţie pe 10 nm (estimat pentru anul 2017) urcă frecvenţa maximă de funcţionare atinsă în modul Boost la 4.5 GHz (4.2GHz frecvenţa de bază), totul cu un consum TDP nu mai mare de 95W. Procesor quad-core cu tehnologie Hyperthreading şi 8MB memorie cache, vârful de gamă Intel Core i7 7700K este succesorul actualului model Core i7 6700K bazat pe nucleul Skylake, preţul său fiind (probabil) la un nivel comparabil.

Exceptând frecvenţele de funcţionare mărite , nucleul Kaby Lake nu diferă foarte mult de actualul Skylake, saltul de performanţă fiind probabil nu mai mare de câteva procente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult