Project Christine: propunerea Razer pentru un PC performant modular

08.01.2014
Project Christine: propunerea Razer pentru un PC performant modular

Razer este o companie care nu se sfieşte să experimenteze cu forme noi, din aceste eforturi conceptuale ieşind la iveală laptopurile de gaming subţiri din seria Blade sau tableta de gaming Edge. În cadrul CES 2014, compania a prezentat Project Christine, un concept de PC modular cu care compania intenţionează să sondeze piaţa şi, dacă răspunsul va fi favorabil, să-l dezvolte într-un produs comercial.

Poate că utilizatorii pasionaţi şi conservatori vor strâmba din nas în faţa unei astfel de inovaţii deoarece au nivelul de cunoştinţe şi îndemânare necesare pentru asamblarea sau actualizarea de la cap la coadă a unui PC. Project Christine încearcă să ofere însă şi celorlalţi utilizatori şansa de a-şi particulariza sistemul după dorinţă fără să se împiedice de cabluri şi şuruburi, sistemul de asamblare fiind unul extrem de simplu.

Bazat pe un şasiu care seamănă izbitor de mult cu costisitoarea carcasă Level 10 de la Thermaltake, Project Christine propune ideea unor componente modulare care vor permite utilizatorilor să-şi aleagă după dorinţă procesorul, placa video, memoria, stocarea internă sau sursa de alimentare. Toate componentele sunt capsulate şi nu necesită decât simpla conectare cu locaşul dedicat fără a folosi cabluri sau şuruburi, carcasele în care acestea sunt împachetate având izolare fonică şi sistem de răcire cu apă.

Carcasa oferă şi un panou de control care permite verificarea stării şi funcţionării acestor piese. Ţinând cont de specificul companiei, este uşor de presupus că oferta de componente modulare nu va ignora şi sectorul high-end, Razer afirmând că producătorii interesaţi vor putea fabrica şi vinde module compatibile.

În acest moment, Project Christine nu este decât un simplu concept cu care Razer doreşte să testeze reacţia pieţei. Dacă aceasta va fi pozitivă, compania va lansa versiunea comercială a acestui produs însă, în acest moment neexistând însă nici o certitudine.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News