Raspberry Pi 3 Model B+ vine cu un procesor mai puternic şi antene wireless performante

14.03.2018
Raspberry Pi 3 Model B+ vine cu un procesor mai puternic şi antene wireless performante

Cei pasionaţi de realizarea de proiecte independente sau chiar de soluţii Internet of Things comerciale se vor bucura să audă că un nou model al plăcii de dezvoltare Raspberry Pi a fost lansat. Acesta poartă numele Raspberry Pi 3 Model B+ şi este un upgrade incremental peste modelul Pi 3 B lansat anul trecut. Deşi acesta este puţin mai puternic, cele mai importante adiţii au fost aduse la capitolul conectivitate, antenele Wi-Fi şi Bluetooth fiind modernizate.

Raspberry Pi 3 Model B+ arată aproape identic faţă de predecesorul său la exterior. Astfel, compania poate asigura compatibilitate între noul dispozitiv şi cel vechi atunci când vine vorba despre accesorii precum carcasele în care acestea pot fi introduse. Din acest motiv, la capitolul conectivitate, avem în continuare un port GPIO cu 40 de pini, un HDMI, patru port-uri USB 2.0, un jack audio, un port pentru alimentare pe micro-USB şi un port microSD.

Configuraţia hardware de pe placa de bază a fost însă actualizată aproape complet. Avem de a face cu un procesor Broadcom BCM2837B0 pe arhitectură ARM, cu un singur nucleu Cortex A53 la 1,4 GHz, 1 GB memorie DDR2 şi noi antene Bluetooth şi Wi-Fi. Antena Wi-Fi beneficiază de compatibilitate cu standardul 802.11ac, fiind posibilă conectarea sa inclusiv la reţele pe 5 GHz. Modulul Bluetooth în schimb a fost adus la versiunea 4.2, care beneficiază de modul de funcţionare Low Energy.

Desigur, preţul de bază al unui Raspberry Pi nu s-a schimbat niciodată, deci noul Pi 3 Model B+ este disponibil pe site-ul oficial tot la 35 de dolari americani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult