Realme ar putea lansa un smartphone în parteneriat cu un producător de camere foto

02.07.2021
Realme ar putea lansa un smartphone în parteneriat cu un producător de camere foto

Parteneriatele dintre companii producătoare de echipamente foto și companii producătoare de smartphone-uri nu sunt tocmai noi. Nokia avea un parteneriat cu ZEISS încă de pe vremea telefoanelor cu Symbian, însă acest tip de înțelegeri au devenit foarte populare în ultima vreme, după ce Huawei a anunțat parteneriatul cu Leica. Am văzut între timp accesorii și telefoane cu tehnologii Hasselblad, ZEISS pe modele de la Sony sau Vivo, cât și tehnologie Leica în smartphone-uri precum noul Sharp Aquos R6. Conform noilor zvonuri, a venit rândul brandului Realme să se alieze cu un brand foto.

Realme va lansa modelul GT Master Edition cu branding al unui partener din domeniul foto

Realme este un brand secundar pentru Oppo, oferind smartphone-uri cu capabilități înalte la prețuri accesibile. Compania a intrat de curând și în România și am testat deja patru dispozitive mobile ale sale: Realme 8 și Pro, Realme 8 5G și recentul Realme GT. Toate au excelat la capitolul performanță pentru categoria de preț în care sunt încadrate, însă camerele foto nu au fost tocmai impresionante.

Se pare că Realme a auzit criticile presei și fanilor și a luat decizia de a îmbunătăți această componentă. Conform Digital Chat Station, următorul telefon de top al companiei, Realme GT Master Edition, o versiune îmbunătățită a „flagship”-ului acestui brand, va folosi tehnologie foto de la un „producător veteran de camere foto”.

Din păcate, cam aici se termină informațiile pe care le avem la îndemână. Singura companie pe care o putem scoate imediat din ecuație este însă Sony, pe care Digital Chat Station a numit-o direct că nu este unul dntre posibilii parteneri. Având în vedere că Leica deja este în parteneriat cu Huawei și Sharp, ZEISS este partener Sony, Vivo și HMD, iar Hasselblad este partener OnePlus, rămân multe branduri de camere care ar putea să se implice în producția unui smartphone. Se zvonește că Samsung va alege Olympus drept partener în 2022, așa că putem scoate și acest brand din discuție. Rămân Canon, Nikon, Fujifilm, Panasonic și Pentax din domeniul camerelor profesionale.

Notă personală: Dacă ar fi să aleg un partener de camere pentru brandul Realme, m-aș orienta în probabil către Nikon. Compania japoneză are un branding apropiat cu cel Realme, cel puțin din punct de vedere al identității vizuale. Ambele branduri folosesc culoarea galbenă, deci s-ar potrivi bine. Desigur, aceste parteneriate se fac în general din motive financiare, iar Realme va alege cel mai probabil compania care va cere cât mai puțin procent din profitul noilor smartphone-uri. De obicei aceste parteneriate sunt doar „pe hârtie”, companiile producătoare de camere nefiind implicate decât cu rol consultativ în dezvoltarea telefoanelor.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult