Sharp anunță Aquos R6, cel mai performant telefon din lume: senzor foto de 1″, optică Leica și ecran la 240 Hz de 2.000 nits

17.05.2021
Sharp anunță Aquos R6, cel mai performant telefon din lume: senzor foto de 1

Surpriza începutului de săptămână vine de la producătorul japonez Sharp, care a anunțat oficial noul smartphone Aquos R6, probabil cel mai performant telefon din piață din acest moment. Și când spunem performanță, nu vorbim doar despre puterea de procesare, care este la cel mai înalt nivel posibil în acest moment, datorită cipului Qualcomm Snapdragon 888, ci și despre cel mai performant display, cât și despre (posibil) cea mai performantă cameră foto din piață. Această lansare confirmă astfel și parteneriatul companiei cu Leica, care a podus obiectivul pentru primul senzor de 1” de pe un smartphone de până acum.

Aquos R6 este cel mai bine dotat telefon din piață

Sharp Aquos R6 este probabil smartphone-ul care le are pe toate, fără compromisuri. Desigur, procesorul este o parte a ecuației, însă alături de Snapdragon 888 avem și un ecran de 6,6” realizat pe tehnologia PRO IGZO OLED, proprietară companiei, care vine cu o rezoluție de 2.730 x 1.260 pixeli și referesh rate variabil între 1 și 240 Hz, dublu față de flagship-urile din prezent. Acest ecran nu are doar rezoluție înaltă și viteză dublă față de concurență, însă vine și cu luminozitate de 2.000 nits, suport pentru HDR10 și Dolby Vision și contrast de 20.000.000:1.

Configurația este desigur completată de 12 GB LPDDR5 și 128 GB stocare pe format UFS3.1, cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 1 TB. Este interesant însă faptul că Sharp a ales să folosească un senzor de amprentă ultrasonic de la Qualcomm, așa cum folosește și Samsung, devenind al doilea producător din piață care adoptă această tehnologie. Ba chiar Sharp Aquos R6 vine echipat cu un senzor de generație nouă, Qualcomm 3D Sonic Max, care permite deblocarea cu două degete simultan, pentru securitate crescută. Avantajul este de asemenea o zonă extinsă pe care poți pune degetul pentru deblocare.

Alte caracteristici interesante pentru acest model sunt conectivitatea 5G și WiFi 6, deja standard pentru smartphone-urile high-end, alături de rezistență la apă și praf la standard IP68. Acumulatorul de 5.000 mAh ar trebui să ofere o autonomie peste medie, însă având în vedere ecranul la 240 Hz, rămâne de văzut cât de bine optimizat este consumul. Sharp menționează și Intelligent Charge 2.0, tehnologia sa proprietară de încărcare rapidă.

Telefonul folosește același senzor de 1″ de pe camerele Sony compacte

Dar, cu siguranță, camera foto este elementul care va atrage cea mai multă atenție. Sharp a anunțat că Aquos R6 este un smartphone co-dezvoltat alături de Leica (co-engineered with Leica), o distincție pe care anterior o primeau doar smartphone-urile Huawei din seria P.

sharp aquos r6 sensor

Senzorul camerei principale este un model produs de Sony, același pe care compania japoneză îl folosește pe camere precum RX100 Mark VII și ZV-1. Este vorba despre un senzor cu diagonală de 1” de 20 megapixeli, echipat cu un obiectiv cu șapte elemente din gama Summicron de la Leica. Acesta este cel mai mare din piață și ar trebui să ofere o performanță îmbunătățită față de tot ce există în acest moment pe piață. Senzorul mai mare va asigura o performanță îmbunătățită în lumină slabă, în timp ce fotografiile și filmările vor oferi o profunzime de câmp naturală, fără nevoia de a folosi un mod portret.

Pentru focalizare în lumină slabă există și un fascicul laser și o cameră time of flight. Este integrată și o cameră secundară de 12 megapixeli.

Din păcate, Sharp Aquos R6 este anunțat oficial doar pentru piața din Japonia și sunt foarte slabe șanse să vedem acest model în Europa în viitorul apropiat într-o manieră oficială. Telefonul va fi lansat la mijlocul lunii iunie în această țară, iar un preț oficial nu a fost confirmat. Având în vedere dotările, însă, cu siguranță nu va fi un telefon mai ieftin decât concurența din piață pe segmentul high-end.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult