Red Magic 8 Pro ajunge în Europa cu cel mai mic preț pentru un procesor Snapdragon 8 Gen 2

17.01.2023
Red Magic 8 Pro ajunge în Europa cu cel mai mic preț pentru un procesor Snapdragon 8 Gen 2

Red Magic, seria de telefoane de gaming de la Nubia (fost brand ZTE), este unul dintre cele mai cunoscute pe piața de smartphone-uri de gaming. Spre diferență de alte brand-uri, care au specificații de top, dar și prețuri demne de zona de telefoane premium, noul Red Magic 8 Pro, lansat în decembrie în China, vine și în Europa, cu un preț ceva mai accesibil, probabil cel mai accesibil pentru un telefon echipat cu Snapdragon 8 Gen 2.

Red Magic 8 Pro vine cu mici modificări față de varianta pentru China

Spre diferență de China, care a primit două modele, Red Magic 8 Pro și Pro+, în Europa vom primi doar modele cu terminația „Pro”, cu mențiunea că sunt similare cu cele din China, dar cu denumiri și hardware puțin schimbate. Varianta de bază se numește „Matte” pentru că are un spate cu textură mată și integrează 12 GB RAM și 256 GB stocare internă. Modelul superior, Red Magic 8 Pro „Void” cu spate transparent, este echivalentul lui Pro+ și oferă 16 GB RAM și 512 GB stocare internă.

Red Magic 8 Pro Matte

Odată cu trecerea de la varianta de China la Europa, ambele modele RedMagic 8 Pro primesc și un acumulator cu capacitate de 6.000 mAh și încărcare la 65W. Este un mic downgrade, având în vedere că modelele chinezești se încarcă la 80, respectiv 165W. Pro+ avea însă un acumulator mai mic, la 5.000 mAh, deci măcar din acest punct de vedere vedem un upgrade de 20% capacitate pentru varianta de top.

Alte caracteristici ale celor două telefoane sunt comune: ecrane OLED la 120 Hz cu rezoluție 2.480 x 1.116 pixeli de 6,8”, cameră frontală de 16 megapixeli sub ecran, butoane touch pe laterale pentru gaming și cele mai noi tehnologii de mobil la interior. Vorbim despre Snapdragon 8 Gen 2, așa cum aminteam la început, răcit cu un sistem ICE 11, care integrează un cooler activ la 20.000 RPM, care va crește transferul de aer față de generațiile precedente. De asemenea, telefoanele integrează difuzoare stereo, câte două vibratoare X-axis, jack de căști și chiar tehnologii care încă nu sunt lansate oficial.

Red Magic 8 Pro Void

Telefoanele integrează hardware de top la un preț destul de accesibil

Sistemul wireless beneficiază de suport pentru Wi-Fi 7 (4x4MIMO), pentru momentul în care vom avea routere de acest gen pe piață, iar cele 9 antene 5G vor asigura că semnalul va fi puternic, indiferent de poziția în care ții telefonul. Singurul capitol la care s-au făcut niște compromisuri sunt camerele de pe spate: 50 megapixeli pentru camera principală (senzor Samsung GN5), un modul cu obiectiv ultra wide de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli.

Lansarea Red Magic 8 Pro din vest are loc pe 2 februarie, iar prețul pornește de la 650 de euro pentru varianta Matte și 750 euro pentru varianta Void. Având în vedere și restul de avantaje, precum jack de căști, optimizări de gaming, răcire activă și difuzoare stereo reale, Red Magic 8 Pro este nu doar cea mai ieftină serie de până acum cu Snapdragon 8 Gen 2, dar probabil și cea mai bine echipată din piață. Asta dacă nu ai nevoie de cel mai avansat sistem de camere, capitol la care aceste modele sunt doar la nivel de mid-range. Telefonul va putea fi comandat și în România de pe site-ul oficial.

Red Magic 8 Pro Void Back

Iată lista țărilor care primesc Red Magic 8 Pro:

  • America de Nord: Canada și Statele Unite ale Americii
  • Europa: Austria, Belgia, Bulgaria, Lituania, Croația, Luxemburg, Cipru , Republica Cehă, Regatul Unit, Țările de Jos, Danemarca, Polonia, Estonia, Portugalia, Finlanda, România, Franța, Slovacia, Germania, Slovenia, Grecia, Spania, Suedia, Irlanda, Ungaria, Itala, Letonia, Malta
  • Asia și Pacific: Hong Kong, Indonezia, Macao, Filipine, Singapore, Malaezia
  • Orientul Mijlociu: Israel, Kuweit, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt
  • America Latină: Mexic, Peru, Chile

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult